8 december 2023

NÄR DU BLIR UPPRÖRD, ÄR DET OFTA FÖR ATT NÅGON VILL DET

När du ser en bild över något som du förfasas över, är exakt det avsikten. De vill att du ska bli arg och dela bilden. Men, idag är det inte bara enkelt att manipulera bilder, utan även att med AI skapa vilket scenario som helst. 

Testa gärna och jämför olika nyhetsbilder i något av de gratisprogram som finns för kriminalteknisk bildanalys. Du kommer att bli förvånad. Testa också gärna med någon av dina egna bilder, för att se skillnaden.

http://www.imageforensic.org/#home

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.