8 december 2023

NYA VARIANTEN I KINA KAN VARA MEST SMITTSAM HITTILLS

Runt 89 procent av befolkningen i Henan uppges ha smittats av den nya varianten enligt chefen för provinsens hälsokommission. Om det stämmer, kan det handla om 89 miljoner smittade enbart i den provinsen som har omkring 100 miljoner invånare. 

Eftersom Kina beslutade att i helgen åter öppna upp gränserna för turister, är den nya varianten sannolikt ännu mildare än omikron. Virus brukar som kanske bekant, med tiden alltid bli mildare och mildare. Om det inte hade stämt, hade mänskligheten för länge sedan blivit utrotad.

Dessutom när ett virus är såpass smittsamt, blir det i praktiken meningslöst att försöka skydda sig.

Enligt Text-TV, kommer smittan att öka ännu mer under det kinesiska nyåret, då miljontals människor reser för att fira med sina anhöriga.

Givetvis är de kinesiska myndigheterna medvetna om det här och ser det troligen som ett utmärkt tillfälle att på naturlig väg och med låg risk stärka befolkningens motståndskraft.

Prepraten har trots allt sedan de började användas, inte visat sig kunna stoppa någon smittspridning i studie efter studie.

Källor:

https://www.msn.com/en-us/health/other/90-of-people-in-china-province-henan-infected-with-covid-official/ar-AA168zFo

https://en.wikipedia.org/wiki/Henan

https://www.svt.se/text-tv/139

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.