3 oktober 2023

SSI I DANMARK FÖRVÅNADE ÖVER HÖGRE ÖVERDÖDLIGHET

I Danmark har överdödligheten under de senaste veckorna varit förhöjd, särskilt för åldersgruppen 75+, där det har registrerats långt fler dödsfall än förväntat. Samma grupp brukar också tillhöra de som tagit flest experimentella injektioner.

SSI, som är Danmarks motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, uppger sig vara förvånade av den branta kurvan.

”Det är en brantare kurva än vi normalt ser, och det förvånar oss lite. Vi brukar se en högre dödlighet under vintermånaderna, men siffrorna visar att det just nu är en högre dödlighet än vad det brukar vara vid den här tiden på året”, säger avdelningsläkare Lasse Vestergaard från Statens Serum Institut (SSI).”

Källa:

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2023/tegn-paa-overdoedelighed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.