8 december 2023

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN VILL TESTA KINA-RESENÄRER

”Det epidemiologiska läget i Kina när det gäller covid-19 är oklart. Samtidigt förväntas resandet från landet öka kraftigt under de kommande veckorna. Folkhälsomyndigheten ber därför regeringen förbereda för krav på att personer som reser till Sverige från Kina ska kunna uppvisa ett intyg på ett nyligen taget negativt covid-19-test.”

Enligt Ali Mirazimi, professor i klinisk virologi på Karolinska institutet, är det däremot osäkert om åtgärden kommer att kunna få någon effekt. Det här beror på att kunskapen om de virusvarianter som cirkulerar i Kina är mycket begränsad. Som med alla tester, måste man givetvis veta vad man söker efter, för att kunna hitta det.

Källa:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2023/januari/hemstallan-om-negativt-covid-19-test-for-inresande-till-sverige-fran-kina/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.