28 september 2023

VAD KOMMER VÅR NUVARANDE TIDSEPOK ATT KALLAS FÖR?

Vår tidsepok har många likheter med Medeltiden – där all vetenskap som inte var godkänd av Kyrkan, föraktades och förbjöds och gjordes därmed otillgänglig för allmänheten. Böcker med fel innehåll brändes – eftersom Kyrkan var rädd för att förlora sin makt. De vetenskapsmän som inte följde Bibelns budskap, förlöjligades och karaktärsmördades i bästa fall. I sämsta fall, mördades de på riktigt. Alla som avvek det minsta från kyrkans budskap, blev kallade kättare och riskerade att snabbt uteslutas ur samhället.

Kyrkan var den tidens World Economic Forum – WEF. Prästerna och biskoparna var den tidens WEF Young global Leaders och påven var den tidens Klaus Schwab. 

Istället för bokbål, tillämpas idag censur och ”fakta-kontroll” – som effektivt osynliggör ”fel” sorts vetenskap. Även om en och annan, än idag mördas eller utsätts för mordförsök på grund av sina böcker, är karaktärsmord och avstängning från sociala plattformar den nu mest föredragna metoden. 

De forskare som idag ifrågasätter vår tids religioner, till exempel, nyutvecklade experimentella mRNA-preparat – som inte har testats under lång tid, att kön är en social konstruktion, eller att vi står inför en klimatkatastrof orsakad av koldioxid – är vår tids kättare.

Tekniken och etiketterna må vara annorlunda, men syftet är exakt detsamma som under Medeltiden, att eliminera hot mot den sittande makten. 

Vilka förslag har du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.