3 oktober 2023

HAR DET NÅGONSIN FUNNITS FOSSILDRIVNA FORDON?

Är inte SVT:s artikel ett solklart fall av desinformation, som sociala plattformar som Facebook, omedelbart borde stoppa?

Att EU-parlamentet och ministerrådet också sprider detta, gör det naturligtvis inte mera sant eller mindre allvarligt.

Eller är det rimligare att tro att de oljereserver som finns på Saturnus måne Titan – som vida överstiger jordens oljereservoarer, är skapade av fossiler?

EU-parlamentet och ministerrådet enades under torsdagen om nya regler för att fasa ut försäljningen av nya fossildrivna bilar. Inga nya sådana får säljas från 2035.

”Vi har just avslutat förhandlingarna om utsläppsnivåer för bilar”, skriver miljöutskottets ordförande Pascal Canfin på Twitter.

”Historiskt EU-beslut för klimatet som bekräftar målen om 100 procent utsläppsfria fordon till 2035”, fortsätter han.

En talesperson för ordförandelandet Tjeckien twittrar också om att en överenskommelse är på plats.

Enligt överenskommelsen ska försäljningen av nya bensin- och dieseldrivna personbilar stoppas från 2035.”

Källor:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-enigt-om-utfasning-av-fossilbranslen

https://www.esa.int/Science_Exploration/Space_Science/Cassini-Huygens/Titan_s_surface_organics_surpass_oil_reserves_on_Earth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.