28 september 2023

VÄRLDENS SMUTSIGASTE MAN, 94 ÅR DÖR EFTER BAD

Iraniern Amou Haji, som enligt uppgift, tvättade sig mer sällan än någon annan på jorden, dog oväntat eller väntat, efter sitt första bad på 67 år.

”Farbror Haji”, som han kallades av de andra byborna, ogillade så starkt att bada att han kastat sig framför en bil, när de försökte ta honom till floden för ett bad.

Haji avskydde friskt och rent vatten och färsk mat och livnärde sig ruttna piggsvin och andra påkörda djur. Han drack vatten ur en rostig oljekanna som han fyllde med vatten från pölar på marken.

Han levde i ett öppet tegelhus och föredrog att röka torkat bajs från djur framför tobak.

Trots detta var han hälsan själv och hade inga bakteriella infektioner eller infektioner orsakade av parasiter, bortsett från Trichinosis (som man kan få av att äta djur som har trikiner) – men han uppvisade dock inga symptom. Enligt läkarna berodde detta på att han genom sitt leverne, utvecklat ett ovanligt starkt immunförsvar.

Emellertid lyckades byborna till slut att övertala honom att ta ett bad. Han blev sjuk kort därefter och avled den 23 oktober.

Kanske förhåller det sig så, att den moderna kosten inte är så nyttig och hälsosam, som många tror.

Att människor som inte tvättat sig på väldigt länge, dör efter bad, är för övrigt även förekommande i alla länder. Detta beror på att kroppens immunförsvar lär sig hantera smutsskiktet. När detta sedan plötsligt avlägsnas, kan det bli för svårt för immunförsvaret att hinna anpassa sig till de nya förhållandena.

Källa:

https://www.rt.com/pop-culture/565330-dirtiest-man-dies-iran/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.