3 oktober 2023

FARTKAMEROR I RYSKA DRÖNARE VAR DESINFORMATION

Enligt en artikel i Samnytt, visade sig media och även författaren Lars Wilderäng och hans blogg, sprida falsk information om att svenska fartkameror användes eller misstänktes användas i ryska drönare i Ukraina. Detta spreds sig sedan vidare till medier världen över.

Att detta var fallet, torde inte ha krävt alltför mycket tankearbete hos de flesta, men media hade å andra sidan tidigare spridit andra obekräftade påståenden om att det gick så dåligt för ryssarna att de plockade komponenter från vitvaror för att använda i sina vapen. 

Utöver det uppenbart orimliga, att tvättmaskiner och torktumlare från Cylinda skulle vara såpass kompatibla med ryska vapen, alternativt att ryssarna skulle vara ännu mer händiga än den påhittade TV-karaktären Mac Gyver, har ryssarna sedan åtminstone tio år tillbaka, egen produktion av processorer för sin krigsindustri.

Det kanske borde vara dags för fler att inse att det inte bara finns nyttiga idioter på den ena sidan, utan även NATO-troll och NATO-desinformatörer, både icke betalda och avlönade, som med olika framgång sprider desinformation.

Det förhåller sig också på det sättet att den krigsindustri som beväpnar NATO och Ukraina, tjänar ofantliga summor på att fredssamtalen uteblir och kriget fortgår. 

Det förefaller inte orimligt att utgå ifrån att denna krigsindustris högsta dröm, är eskalering, följt av ett nytt kallt krig.

Givetvis gråter inte heller amerikanska gas- och oljebolag över att ha mer än tredubblat sin export till Europa.

https://samnytt.se/exklusivt-han-ar-ryske-agenten-som-pastas-sno-fartkameror-at-putin/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.