3 oktober 2023

NÄR INTE SVERIGE STOPPAR MUTORNA, TAR USA VID

Vid det här laget, borde det inte vara helt okänt för allmänheten att Department of Justice i USA – DOJ, bötfällt svenska företag med några av de allra högsta bötesbeloppen någonsin, för att ha mutat regeringar, men även terrororganisation IS – som gjorde sig ett namn genom att bland annat långsamt elda upp människor levande i burar. 

”Ericsson har en lång historia av mutskandaler. 2019 tvingades företaget betala rekordböter på 10 miljarder kronor till justitiedepartementet i USA. Uppgörelsen är en slags villkorlig dom, där Ericsson sattes under bevakning och förband sig att rapportera minsta misstanke om fler mutor i bolagets verksamhet.

Utreds av amerikanska myndigheter

Kort efter avslöjandet i februari om misstänkta mutor till IS i Irak meddelade justitiedepartementet att Ericsson brutit mot uppgörelsen.

– Då är du rökt, säger Peter Utterström, advokat till Uppdrag granskning. Han är korruptionsexpert och jobbar med amerikanska bolag.”

En normal mutkolv, hade kanske åtminstone avstått från att muta IS. Men inte vapenoligarkfamiljen Wallenbergs Ericsson heller. De tyckte uppenbarligen att det var en god idé, trots att DOJ bara några år innan, hade gett dem böter på över en miljard dollar för att ha mutat, inte en, utan ett tiotal regeringar i Asien och dessutom satt Ericsson under övervakning. 

Men å andra sidan är det kanske inte så konstigt, med tanke på att familjen helt undkommit några som helst konsekvenser av sina obeskrivligt vidriga handlingar före och under andra världskriget. Genom sitt stora innehav i tyska konglomeratet IG Fabren, både finansierade Wallenbergarna Adolf Hiitlers maktövertagande och var dessutom de överlägset största profitörerna, där ingen annan ens kommer i närheten.

IG Farben ägde de beryktade förintelselägren, tillverkade giftgasen Cyklon B och tillhandahöll i princip allt som Hitler krigsmaskineri behövde, från sprängmedel till drivmedel. Som tack för sina insatser, fick IG Farben också ta över industrier i de länder som Hitler erövrade.

Men det var inte bara genom IG Farben som Wallenbergarna tjänade pengar på Hitlers krig och judeutrotningen – då dessa också producerade vissa varor. Wallenbergkontrollerade SKF sålde också hundratals miljoner kullager till främst stridsplanen och täckte ensamma 60% av Tysklands behov. De lär också ha dragit in skapliga summor på Sveriges export av järnmalm till Hitler-Tyskland. Som mest stod svensk järnmalm för 40% av Det Tredje Rikets behov.

Den som tror att detta varit engångsföreteelser och att det inte sker i andra länder, och framför allt inte i Sverige och försöker börja prata om Raoul Wallenberg, är antingen osedvanligt trögtänkt eller en del av korruptionen. 

Den som tror att föregående regeringars samarbeten med familjen har varit för det svenska folkets bästa och inte för att berika dem ytterligare – ofta dessutom på skattebetalarnas bekostnad, är antingen gravt efterbliven, eller en tvättäkta mutkolv. Den nuvarande regeringen kommer för övrigt säkerligen inte att utgöra något undantag.

Jag skulle personligen bli oerhört överraskad, om inte vapenoligarkfamiljen på flera sätt också är involverade i kriget i Ukraina. 

Jag skulle heller inte bli förvånad om de under en mycket lång tid, verkat utan att synas, för att till och med starta den väpnade konflikten. 

Ett stort krig och ett nytt Kallt krig borde ligga högt upp på önskelistan hos samvetslösa krigsprofitörer. 

Särskilt när de har en viss historik av att ha gjort det tidigare.

Varför skulle de annars ha ägnat tid åt att övertyga den föregående Socialdemokratiska regeringen om att helt ändra inställning till NATO?

Varför skulle annars merparten av världens medier, genom Ericssons Red Bee Media, ständigt propagera för mera vapen till Ukraina – som de också råkar tillhandahålla? 

Varför skulle vapenoligarkfamiljens Investor annars ha pumpat in pengar i World Economic Forum – där nästan samtliga av världens politiska ledare är medlemmar och alltid ”råkar” gynna agendor som stödjer något eller några av familjens företag. Till exempel genom propagera för ”grön politik”, injektioner eller mera vapen till Ukraina och mera krig? 

Eller låter det mer rimligt och troligt att Wallenbergarna nu plötsligt börjat göra saker av altruism, efter att ha varit Adolf Hitler allra bästa vän, finansiär och till och med hans hovleverantör, ”Preferred Choice” av drivmedel, giftgas till gaskamrarna och krigsmateriel med mera?

Källor:

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/expert-pa-mutbrott-ericssons-vd-riskerar-fangelse-i-usa

https://aronflam.com/blog-aron/2019/5/9/hrklyverier-hyckleri-lgn-amp-tricks

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/statens-offentliga-utredningar/sou-1999-20-_GNB320/html

https://www.friatider.se/s-offentliggjorde-sitt-nato-ja

https://www.redbeemedia.com

Se även:

SVERIGE BEHÖVER STOPPA KORRUPTIONEN – INTE TVÄRTOM

TI – SVERIGE EXPORTERAR KORRUPTION

AVSKAFFA WEF OCH ALLA SOM GÅR WEF:S ÄRENDEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.