3 oktober 2023

NÄSTAN ALLA MÄNNISKOR ÄR LYDIGA FÅR – ÄR DU ETT?

Det börjar bli oerhört tröttsamt att ständigt behöva höra och läsa om dessa klimatmål i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Klart att vi alla ska vara rädda om vår miljö, växter, djur och natur och släppa ut minimalt med gifter. Men det är inte alls det som Agenda 2030 i huvudsak handlar om, utan om att minska koldioxidutsläppen. Detta ska göras genom att helst alla länder över hela jorden ska göra ofantliga investeringar i en hel uppsjö av nya produkter, inklusive maskiner som ska dra ut koldioxid ur atmosfären. 

Det är för övrigt samma koldioxid som växter använder i fotosyntesen. 

Det är också samma koldioxid som grönsaksodlare, och för den delen även marijuanaodlare, pumpar in extra av i sina växthus – för att få större skördar, som i förlängningen mättar eller tillfredställer behov hos fler människor. 

I växthusen sjunker koldioxiden ned mot växterna, eftersom gasen är tyngre än luft. Om så inte vore fallet, skulle det vara väldigt oturligt för växterna på vår planet och även för oss, som skulle drabbas av livsmedelsbrist och syrebrist.

För att göra det ännu mera märkligt, så kallas den politik – som syftar till att minska koldioxidutsläppen, för GRÖN POLITIK, trots att växterna växer mindre av mindre koldioxid. 

Men, vän av ordning vet, vis av erfarenhet, att politiker i allmänhet alltid saknar vetenskaplig kompetens för att överhuvudtaget kunna fatta några välunderbyggda och genomtänkta beslut, liksom tyvärr också folk i allmänhet. Huruvida något ska kunna bedömas som ”rätt” eller ”fel”, behöver därför komma från någon annan. 

För politiker handlar det som regel av information från andra makthavare inom mäktiga organisationer som World Economic Forum och Bilderberggruppen – som ofta både kan möjliggöra och avsluta karriären, samt vanliga lobbyister, TV, tidningar och kändisar.

Vanliga människor, folket, eller fåren, som inte får åka privatjet till Davos eller Bilderberg Hotel, får nöja sig med att läsa om utvalda delar från dessa möten i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen eller titta på SVT eller valfri annan TV-kanal. 

Budskapet som ges, är aldrig en frågeställning – där fåret får välja, utan fåret får alltid en färdigförpackad lösning som tydligt talar om hur han eller hon – eller numera hundrasjuttioelva pronomen till, skall agera. 

Fåret är för övrigt tacksam för att fåret har fått alla dessa nya pronomen att välja på och tycker det är toppen med så mycket frihet, fastän fåret fortfarande egentligen bara är ett får, bland alla andra får, på en fårfarm.

På fårfarmen är det viktigt att alla fåren går i samma riktning. Därför lyfts också ALLTID fram att DET ÄR DET HÄR VETENSKAPEN SÄGER ATT DU SKA GÖRA, för att rädda dig själv, eller andra, eller jorden. 

För att förekomma eventuella ”tänkare”, påtalas det även att de som vägrar att följa instruktionen, är egoister, klimatförnekare, foliehattar eller nazister. Eller något annat som upplevs som något icke önskvärt att behöva utmålas till av familj, vänner och arbetskamrater. Detta eftersom de utgör fårens närmaste omgivning och trygghet.

Att forskare aldrig är ense om något, allra minst klimatet är inget som får känner till. 

Fåret är trots allt bara ett får och tänker på saker som får gör – som Melodifestivalen, Tipsextra, V75, Idol, På Spåret, Robinson och andra lättsmälta program som husbonden tagit fram för att både hålla fåren i schack och ändå inge visst hopp – så att de inte tar livet av sig innan de hinner utföra det som husbonden behöver.

Då så kallade svarta får, ibland kan ställa till problem i produktionen, tystas även alla forskare som kommit fram till något annat ned, förlöjligas eller osynliggörs på annat sätt – för variationens skull, likt de som inte stämde upp i kören gällande de experimentella injektionerna.

Fåret kan heller inte koppla samman om husbonden själv lever som han lär. 

För fåret är det därför irrelevant hur många bilar, hus, privata jetplan och lyxjakter husbonden har, eftersom fåret är ett får och husbonden något helt annat, som är bortom fårets förmåga till att förstå. 

Av samma anledning kan fåret heller inte reflektera över varför koldioxidutsläpp från läsk, krig och amerikansk LNG inte är ett problem.

Eller över alla utsläpp av verkligt farliga ämnen som alla dessa nya produkter kommer att medföra. 

Likaså att det är fåret som kommer att få betala för allt, inklusive med sitt eget liv, för att göra husbonden ännu mer förmögen.

Fårets uppgift är att lyda husbonden och följa andra får som springer i den riktning husbonden tillåter. 

Annars hade fåret börjat fundera över varför husbonden inte gör mer och varför bara fåret ska göra uppoffringar, om nu jorden håller på att gå under, på grund av för höga utsläpp av koldioxid.  

Inte ens det faktum att det inte går att mäta effekterna av det som görs för att ”uppnå” klimatmålen, är något som bekommer fåret det minsta. 

Även ett får som driver företag – och kan räkna ut om det är lönsamhet att göra investeringar i nya maskiner och så vidare, är fullständigt inkapabel till att applicera samma tänkande gällande klimatmålen. Har husbonden sagt något, då gäller det.

Detta kan tyckas märkligt. För så illa kan det inte vara, tänker säkert många. Men de flesta människor är följare. Det har alltid varit på det sättet och kommer alltid att vara på det sättet, så länge de som har makten i samhället vill ha lydiga får och fåren lydigt gör som makten säger.

Är du ett lydigt får?

Källa:

https://www.un.org/en/climatechange/17-goals-to-transform-our-world

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.