1 oktober 2023

ENLIGT WIKIPEDIA HAR USA BARA DELTAGIT I 107 KRIG

Även om det inte inkluderar proxykrig, är det inte särskilt många gånger. Endast tre av krigen uppges dessutom vara pågående.

Alla som USA krigade mot, var onda. Nu lever alla lyckliga i demokratier, med högt älskade folkvalda och demokratiska ledare.

USA har heller inte särskilt ofta använt atombomber mot civilbefolkning, bara två gånger, om man inte räknar med de gånger som de testade atombombernas verkan på soldater – men de var faktiskt USA:s egna soldater.

USA har heller inte använt napalm eller kemiska vapen särskilt ofta, framför allt inte mot barn, utan nog bara i Vietnam. 

USA har heller inte urskiljningslöst bombat civilbefolkning i någon stor utsträckning, förutom i Irak, Jugoslavien, Libyen, Syrien och Tyskland. Hursomhelst var de som dog, säkerligen onda. Annars skulle ju USA knappast ha varit där heller och krigat,

USA har heller inte använt ammunition med uttjänt kärnbränsle många gånger, utan endast i Irak och Jugoslavien och kanske några länder till.

USA använde vidare inte klusterbomber särskilt ofta, utan bara några tusen gånger i Irak. Dessutom är de ju ganska festliga, eftersom de delar upp sig i hundratals mindre bomber, som sedan barn kan leka spännande lekar med.

USA har heller inte använt minor så ofta. Under Gulfkriget som exempel, använde de bara 117 634 minor, varav endast 27 967 var personminor. 

Dessutom, sedan USA lämnade Vietnam 1975, är det inte mer än 42 000 människor som dött och 62 000 människor som skadats av de minor och bomber som USA lämnade efter sig där. Det var bara runt 15 miljoner ton med sprängämnen som USA grävde ned i backen där och det är absolut inget att gnälla över. Vem har liksom inte mer sprängämnen i sitt eget potatisland? Vietnameserna måste för övrigt ha varit onda, annars skulle USA aldrig ha åkt dit för att kriga. Och de som dött efter kriget, var så klart fortfarande onda, annars skulle inte Gud ha straffat dem med goda amerikanska vapen.

Med tanke på USA:s oerhört fredliga bakgrund, verkar det oerhört klokt, att gå med i USA:s goda gäng NATO, istället för att vara alliansfria och inte vara med i något gäng.

Att de sedan länge dessutom sätter ut belöningar på diverse personer som de ogillar och även avrättar dem utan rättegångar med drönare, som förvisso alltid tar med sig ett antal ytterligare personer, är bara för gulligt. Alla som dör av USA:s bomber är per definition, alltid skyldig till något.

De som klottrade ”USA VILL KRIG”, när jag var liten, hade ingen aning om hur fredsälskande och goda USA är.

Jag hoppas verkligen att Erdogan säger ja till NATO för Sverige. Han om någon, är ju också hur genomgod som helst, det vet ju alla, särskilt kurder.

Faktum är att jag tror inte att det finns en enda av de cirka två miljoner flyktingar som en gång kommit till Sverige, som har ett enda ont ord att säga om NATO.

❤️❤️❤️ Nu kärleksbombar vi NATO. ❤️❤️❤️

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

https://smallarmsreview.com/landmines-in-iraq/

https://svenska.yle.fi/a/7-330729

https://www.theguardian.com/world/2003/jun/01/iraq.foreignpolicy1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.