8 december 2023

SVERIGE VILL VARKEN HA RYSK, DANSK ELLER TYSK INSYN

Konstigt, först skulle Sverige, Danmark och Tyskland tillsammans undersöka vem som sprängt ledningen.

Sedan ville Sverige eller kanske Magdalena Andersson, eller kanske USA, att inte någon annan nation skulle ha insyn i Sveriges undersökning.

Detta förefaller en smula märkligt då Sverige var det första landet som påbörjade undersökningen, och även förhindrade att någon annan skulle komma i närheten av undersökningsarbetet.

Ryssland utrikesdepartement har tidigare sagt att om Ryssland inte får delta i undersökningarna, kommer Moskva att utgå ifrån att dessa länder har något att dölja, eller skyddar den som har utfört sabotaget.

”Wer ist für die Zerstörung der Nord-Stream-Pipelines verantwortlich? Schweden, Dänemark und Deutschland wollten die Ermittlungen gemeinsam führen. Doch nach ARD-Informationen wird daraus nichts. Unterdessen machte die Bundespolizei erste Fotos.”

”According to the report, the three nations “actually wanted to investigate the destruction of the pipelines together and to find out who is responsible. But that’s not the case now.” 

The three countries’ joint investigation team has been disbanded, according to German government sources cited in the report. Sweden was the first to leave due to privacy concerns, and was followed by Denmark. “Now each country will conduct its investigation separately from the others.”

On Thursday, Russia’s foreign ministry summoned the ambassadors of Germany, Denmark and Sweden over their countries’ refusal to grant access to the investigation. Moscow said it wouldn’t recognize the results of the ongoing probe into the explosions that damaged the Nord Stream 1 and 2 gas pipelines in late September unless its experts were allowed to take part.

If Russia’s calls for cooperation are ignored, Moscow will assume that the three European countries “have something to hide or [that] they are covering up the perpetrators of these terrorist attacks,” the ministry warned.

The warning comes after Swedish Prime Minister Magdalena Andersson announced on Monday that Stockholm would not share the results of its investigation into the Nord Stream explosions with Moscow.”

Källor:

https://www.rt.com/business/564668-eu-nord-stream-probe/

https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/nordstream-pipelines-ermittlungen-101.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.