3 oktober 2023

URSULA VON DER LEYEN UTREDS AV ÅKLAGARE

EU:s ordförande Ursula von der Leyen, som arbetade med EU:s inköp av hundratals miljoner injektioner, och vägrade lämna ut sina sms med Pfizers vd, utreds nu av åklagare.

”Den europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) bekräftar att den har en pågående utredning om förvärvet av covid-19-vacciner i EU. Denna exceptionella bekräftelse kommer efter det extremt höga allmänintresset.”

Det förefaller uppenbart att hon utreds, då hon både är ordförande av EU-kommissionen och varit rejält insyltad i inköpen och vägrat lämna ut sms mellan henne och Pfizers vd. Om inte, kan man undra över vad EPPO sysslar med.

Att hon inte vill visa upp dessa sms, när EU köpt in hundratals miljoner doser, säger en hel del om att något inte gått rätt till. 

Som högsta ansvarige, har man en hel del skyldigheter, likt Birgitte Bonnesen på Swedbank.

Huruvida utredningen inte betyder någonting eller kommer att betyda någonting, lär den Europeiska åklagarmyndighetens utredningen visa, liksom eventuella följande rättsprocesser.

Vissa politiker i EU-parlamentet, har dock redan nu börjat kräva hennes omedelbara avgång.

https://www.facebook.com/watch/?comment_id=800469861282833&v=417995463859945&notif_id=1666256043954630&notif_t=comment_mention&ref=notif

Källor:

https://www.eppo.europa.eu/en/news/ongoing-eppo-investigation-acquisition-covid-19-vaccines-eu

https://www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-pfizer-eu-prosecutors-office-opens-investigation-into-covid-vaccine-purchases/amp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.