1 oktober 2023

EU = HÖGT ELPRIS, EU-ELKABEL UR FUNKTION = LÅGT PRIS

”El-kablar till Polen och Danmark har varit bortkopplade den senaste veckan. Resultatet? Södra Sverige har haft den billigaste elen sen början på augusti.”

Om Sverige – läs Sveriges politiker, prioriterade sitt folk istället för globala IT-jättar, som subventionerats med både mycket feta etableringsstöd och dessutom även med 98% av elskatten – enligt Riksrevisionsverket, hade det blivit ännu billigare. 

Facebook fick som exempel 139 miljoner kronor i etableringsstöd för att de skulle bygga sina serverhallar i Luleå.

Politikerna lät göra gällande att den färdigbyggda anlägningen skulle ge arbete åt 300 personer, men det blev blott 56 tjänster, dvs 2.5 miljoner kronor per anställd.

Dessa parasiter till IT-jättar, spottar ytterligare på skattebetalarna, genom avancerad skatteplanering, så att de betalar minimalt med skatt i Sverige, givetvis med statens goda minne, som annars mer än gärna plockar pensionspengar från utlandssvenskar och vill förbjuda friskolor – när de gör exakt samma sak.

”Regering och riksdag har också sänkt energiskatten för serverhallar, något Facebook bedöms spara tiotals miljoner kronor på. Ändå undviker bolaget svensk skatt på sina annonsintäkter som bedöms ligga på omkring en miljard kronor i Sverige. 

Facebook, precis som Google, fakturerar sina svenska kunder från Irland. Pengarna slussas sedan vidare till skatteparadiset Kajmanöarna, visar SVT:s och TT:s granskning av de läckta ”Paradise Papers”.” 

Det förefaller uppenbart att den egentliga bakomliggande anledningarna till detta groteska strösslande med skattebetalarnas pengar, är att WEF-politikerna gjort detta för att i utbyte bättre kunna styra och censurera det svenska folket. inte minst med de mer eller mindre hemliga kontakter som företagen haft med regeringen, både före och efter etableringarna.

”Regeringen förde inga protokoll under sitt kontroversiella censurmöte med Google och Expressens dåvarande chefredaktör Thomas Mattsson 2018. Men efter alternativmedias upprop mot nätcensur (där denna tidning deltog) kräver nu SD att regeringen offentliggör vad som sades och beslutades under det ljusskygga mötet.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/avbrott-i-utlandskablar-har-gett-rekordlaga-elpriser

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2d1LMR/serverhallen-slukar-lika-mycket-el-som-ett-halvt-karnkraftverk

https://www.resume.se/kommunikation/media/facebook-fick-miljonstod-undviker-att-betala-svensk-skatt/

https://www.nsk.se/nyheter/miljardstod-till-datorhallar-far-kritik-070560ef/

https://www.byggvarlden.se/facebook-storsatsar-pa-serverhallar-i-lulea/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGW5Mr/sa-oste-regeringen-pengar-over-it-jattarna–men-jobben-forsvann

https://feber.se/webb/vill-google-bygga-serverhall-i-sverige/356548/

https://nyheteridag.se/regeringen-i-samtal-med-facebook-for-att-stoppa-fake-news/

https://www.friatider.se/sd-tvingar-regeringen-offentliggora-censurmotet-med-google

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.