28 september 2023

KOMMER USA ATT HITTA BEVIS FÖR ATT USA SPRÄNGDE?

Eller låter det rimligt att Ryssland, inte bara skulle ta risken att bli upptäckt, utan även lyckas att obemärkt ta sig förbi flera av NATOS allra mest avancerade fartyg, svenska och danska militären, nästan ända fram till både Sverige och Danmark, för att spränga gasledningar i vilka de investerat runt 200 miljarder?

Dessutom med resultatet att ärkefienden USA får sälja ännu mera svindyr LNG till Europa.

Det borde, minst sagt, ha varit något enklare och betydligt mindre riskfritt att i så fall bara stänga av gasledningarna. De har dessutom inbringat enorma rikedomar och hade potential att inbringa väldigt mycket mer, särskilt med dagens priser.

Gasledningarna var Rysslands främsta trumkort och skulle ha kunnat tvinga fram en fredlig lösning.

Det förefaller rent efterblivet att tro att Putin skulle ha förstört den avgörande möjligheten där Ryssland kunde ha räddat både Tysklands ekonomi från att krascha och den tyska befolkningen från att frysa ihjäl.

Detta särskilt också eftersom Norges gasledning – som ligger nästan bredvid, inte sprängts, liksom de elkablar som binder samman Skandinavien med Europa.

Det förefaller också oerhört orimligt att någon idag, med den övervakningsteknologi som finns, skulle ha kunna utföra detta utan hjälp från NATO, Danmark och Sverige.

Om inte, är NATO, Danmark och Sverige tämligen usla på att övervaka dessa farvatten och inget annat än pappersdrakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.