1 oktober 2023

USA SABOTERADE NORD STREAM 1 OCH 2 – UPPDATERAD

Enligt SVT 2022-09-29, är det totalt fyra läckor. Eftersom gasen strömmar från Ryssland, betyder det att den utströmmande gasen endast har möjlighet att hindra/minska inflödet av vatten i ena riktningen.

Om brotten skett där ledningarna ligger som grundast – vilket förefaller rimligt, eftersom sprängningarna gjorts för att sabotera ledningarna så mycket som möjligt, har det sannolikt flödat in enorma mängder saltvatten – som förstört väldigt långa sträckor av ledningarna. Allt för att reparationerna ska bli extremt tidskrävande, kostsamma och helst omöjliga att genomföra.

Eller som Polens tidigare försvarsminister kommenterade sabotaget: 

Tweeten, https://twitter.com/radeksikorski/status/1574800653724966915, är nu raderad

Även Forbes uppmärksammade detta:

https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2022/09/27/us-blew-up-russian-gas-pipelines-nord-stream-1–2-says-former-polish-defense-minister/?sh=484caecc312e

Det förefaller också ha ägt rum övningar i området som skulle kunna ha varit ämnade för att utföra något liknande.

Den 23 september sade USA:s president också följande:

The United States will never recognize Ukrainian territory as anything other than part of Ukraine. Russia’s referenda are a sham – a false pretext to try to annex parts of Ukraine by force in flagrant violation of international law, including the United Nations Charter. We will work with our allies and partners to impose additional swift and severe economic costs on Russia. The United States stands with our partners around the world – and with every nation that respects the core tenets of the UN charter – in rejecting whatever fabricated outcomes Russia will announce. We will continue to support the Ukrainian people and provide them with security assistance to help them defend themselves as they courageously resist Russia’s invasion.

Enligt Sjöfartsverket har gasledningarna skadats på tre helt olika platser:

”Med anledning av läckor på gasledningarna Nordstream 1 och Nordstream 2 inom svensk och dansk ekonomisk zon strax utanför Bornholm har Sjöfartsverket skickat ut navigationsvarningar på Navtex och VHF om att fartyg ska hålla sig borta från området. Det är även varningar utfärdade för flygplan med 1 000 meters säkerhetshöjd.”

Enligt en artikel i Russia Today, kan reparationerna komma att ta flera år.

”Experts say repairs on both pipelines could take up to several years.”

Det förefaller även som att USA:s ambassad i Ryssland vet, eller misstänker, att någonting kommer att hända i Ryssland.

Security Alert for U.S. Citizens in Russia

 U.S. Embassy Moscow, Russia (September 27, 2022) 

Event:  On September 21, the Russian government began a mobilization of its citizens to the armed forces in support of its invasion of Ukraine.  Russia may refuse to acknowledge dual nationals’ U.S. citizenship, deny their access to U.S. consular assistance, prevent their departure from Russia, and conscript dual nationals for military service.  

Commercial flight options are extremely limited at present and are often unavailable on short notice.  Overland routes by car and bus are still open.  If you wish to depart Russia, you should make independent arrangements as soon as possible.  The U.S. Embassy has severe limitations on its ability to assist U.S. citizens, and conditions, including transportation options, may suddenly become even more limited.

U.S. citizens should not travel to Russia and those residing or travelling in Russia should depart Russia immediately while limited commercial travel options remain.  The Department of State provides information on commercial travel on the Information for U.S. Citizens in Russia – Travel Options Out of Russia page on travel.state.gov.  This site also provides information on requirements for entering neighboring countries, procedures for travel on expired U.S. passports in some circumstances, and visa requirements for families with American and Russian citizen family members.

We remind U.S. citizens that the right to peaceful assembly and freedom of expression are not guaranteed in Russia.  Avoid all political or social protests and do not photograph security personnel at these events.  Russian authorities have arrested U.S. citizens who have participated in demonstrations.

Actions To Take:

• Read the Department’s Travel Advisory for Russia.

• Carry proper identification, including a U.S. passport with a current Russian visa.

• Have a contingency plan that does not rely on U.S. government assistance.

Det känns också lite som att vi har sett detta förut.

Det kan så klart vara så att USA inte har saboterat ledningarna, men det förefaller osannolikt att Ryssland skulle förstöra de ledningar som de är majoritetsägare av och som skulle ha kunnat bidra till en fredlig lösning. Särskilt när de både kan stänga av och sätta på gasen i Ryssland och ledningarna kostat omkring 33.8 miljarder euro.

Se också Tucker Carlson på Tucker Carlson Tonight:

https://www.foxnews.com/video/6312943036112

Se även:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.