10 december 2023

VI GÅR EMOT SVÄLT OCH POLITIKERNA ÄR KNÄPPTYSTA

Ingen Agenda 2030 och World Economic Forums Stora Omstart, utan kaos. Ingen kaos utan sjukdomar, krig och svält. Nu står vi snart inför nästa fas och politikerna spelar lydigt med. Antingen av okunskap eller illvilja.

Vänsterskribenten Malcom Kyeyune, som för tydlighets skull, inte verkar se något samband mellan WEF och det som händer, skrev ett inlägg 2022-09-13, på Facebook som tydligt förklarar varför världen nu kommer att drabbas av svält:

”Just nu håller en *majoritet* av Europas konstgödselproduktion på att stänga ner, i vissa fall permanent. Skälet? Vi behöver naturgas för att producera konstgödsel, och vi har inte fixat något alternativ till rysk sådan ännu. Vi vill inte heller ta de erbjudanden som finns om att exvis slå på Nord Stream 2, därför att då vinner Putin. Nåväl, kanske gör han det, men vad är alternativet folk faktiskt presenterar?

Hur undgår folk att fatta att om detta fortsätter kommer vi på allvar att få svält, inte bara i tredje världen, utan antagligen även i våra egna länder? Är *svält* det priset vi tänker betala här för att försvara demokrati och frihet i öster? I så fall, varför är det inga politiker som går upp framför kameran och försöker *förankra* risken för svält hos befolkningen redan nu?

Är det tänkt att politiker ska vakna upp när matkrisen redan är ett faktum och säga ”hoppsan, vi fattade inte att vi behövde global matproduktion! vi såg inte detta komma!” när konstgödselproduktionen som behövs för framtida skördar håller på att kollapsa *nu*?

Det är extremt tydligt att beslutsfattandeprocessen i Europa helt kollapsat i och med detta krig i Ukraina. Förmågan att ta höjd för saker som händer om ett par månader eller ett år är nästan noll. Folk går in till fots i jävla tågtunnlar och blir förvånade över att det kommer ett mötande tåg, trots att signalerna utanför varnade om just mötande tåg, trots att de hade tågschemat på mobilen. Det är verkligen helt fantastiskt.

Edit: det är värt att poängtera att under den första hälften av 1900-talet och i början på eftekrigstiden, bedömde vi i väst att det fick plats med ungefär 3.5 till 4 miljarder människor på planeten. Det var alltså maxtaket för hur många som gick att föda *innan* moderna konstgödsel började användas i stor skala. Om vi stänger ner produktionen av dessa konstgödsel kommer vi således att röra oss tillbaka mot ett sådant ”maxtak”, och de hundratals och åter hundratals miljoner människor som inte får plats kommer att svälta ihjäl.”

https://www.crugroup.com/knowledge-and-insights/insights/2022/europe-nitrogen-capacity-closure-and-cost-tracker/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.