28 maj 2023

SPARTIPS FÖR ATT SÄNKA ELRÄKNINGEN I VINTER

Nu när folket i Sverige, liksom EU och för övrigt hela världen, lider av höga elpriser, är nog de flesta glada för alla goda råd att sänka kostnaderna. 

Idag tipsade tidningen Samnytt om att ladda elbilen med dieselaggregat – då det kan komma att bli flera kronor billigare per mil. Kanske det är en god idé att dela på en dieselgenerator med några grannar? Eller att köpa en egen och driva den med gammal fritösolja i nödfall?

Men är det inte konstigt att nästan alla över hela världen, förutom Ryssland, fått höga priser på el och elbrist just nu?

Jag får nästan känslan av att politikerna i allmänhet världen över, antingen är extremt inkompetenta och på något magiskt vis och samtidigt, haft oturen att fatta samma sorters beslut, som lett till den nuvarande situationen.

Eller att de är medlemmar i någon form av gemensam maktstruktur eller organisation – som vill ha den situation som nu råder, på grund av någon samhällsomstörtande agenda som de vill införa.

Hursomhelst, här kommer mina bästa spartips för att sänka elräkningen:

– Tvätta händerna i kallvatten när det är möjligt.

– Diska i kallt vatten. Det finns diskmedel som fungerar, till exempel, Sjö&Hav Utomhus Handdisk.

– Undvik att duscha oftare än en gång i veckan. Duscha när det är som billigast, om du har timpris och se till att alla gör det i familjen. Om du har någon i familjen som duschar länge och ofta och vägrar att anpassa sig, får du helt enkelt stänga av varmvattenberedaren och ställa fram ett paket med baby-wipes. Eller se till att de duschar på skola, gym eller arbete istället.

– Sänk elementen maximalt och använd istället värmefiltar, de dra mindre el, eller ullfiltar, de drar ingenting, liksom försvarets värmeställ.

– Ät mat som inte kräver tillagning eller minimalt med tillagning och använd aldrig ugnen. Om du behöver värma något, använd mikro, eller allra helst vedspis. 

– Till sist, byt bort politiker som är inkompetenta och/eller medlemmar och alla som på något sätt är involverade eller engagerade i globala maktstrukturer och organisationer.

Källor:

https://samnytt.se/billigare-ladda-elbilen-med-dieselkraftverk/

https://www.medvetna.se/hem-hushall/sjohav-handdiskmedel-for-saltvatten-500-ml/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.