8 december 2023

SNART OCKSÅ TOMATBRIST

Nordic Greens Trelleborg, som står för 60% av produktionen av svenska tomater, ställer nu in hela vinterns tomatodling på grund av de höga elpriserna.

”Elen har ju kostat runt 50, 60 öre de senaste åren. Nu är den ibland uppe på fem, sex kronor. Det är tio gånger dyrare jämfört med för två år sedan. Det är helt omöjligt, säger Mindaugas Krasauskas.”

https://www.varldenidag.se/nyheter/svenska-tomater-hotade-av-elkrisen/repvie!iGLVLCIsyWPdwxLSIkcCtg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.