29 maj 2023

UNDRAR HUR DETTA GICK TILL

Det är ju inte så att en flaska Loka och en flaska ättika är sådär jättelika, till vare sig till vad som står på etiketten eller formen på flaskan.

Ättika luktar dessutom inte särskilt gott, smakar inte alls som kolsyrat vatten och ser heller inte ut som kolsyrat vatten.

Dessutom är det inte särskilt giftigt och får man det i munnen, eller ens under näsan, märks det direkt.

Blev måhända vårdtagaren tvångsmatad?

”En anställd förväxlade två flaskor och gav en äldre kvinna ättika i stället för kolsyrat vatten att dricka, rapporterar P4 Stockholm.

Enligt den lex Sarah-anmälan som gjorts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, blev kvinnan sämre nästa dag och avled senare på sjukhus. Det är dock inte klarlagt om dödsfallet orsakats direkt av ättikan.”

Källa:

https://www.dagensmedicin.se/alla-nyheter/kommunal-halsa/vardanstalld-forvaxlade-attika-med-vatten-aldre-avled/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.