28 september 2023

UNIFORMBÄRARE SKALL INTE SKYLTA SINA EGNA IDEOLOGIER

Inget ont sagt om Donna Eljammal i SR:s artikel, hon är säkert en jättefin och mycket trevlig person, men religioner är ideologier, liksom politiska åskådningar. Dessa kan väcka mycket starka känslor hos människor.

Myndighetspersoner – som skall agera neutralt och behandla alla lika, träffar ofta människor i utsatta situationer, liksom människor som är är i affekt, dvs kraftigt emotionellt berörda. 

Myndighetspersoner skall därför, utan undantag – enligt min mening, inte bära varken religiösa eller politiska symboler synligt, som kan förvärra potentiellt farliga situationer. 

Eller skulle alla stämma upp i kör och tycka att det var okej att poliser skyltade med att de röstar på AFS, Antifa, Moderaterna, Partiet Nyans, Nordfront, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet? 

Eller att de som gillar s&m eller sexuellt umgänge med kiss- och bajs, gör det? Märk väl att ingen av dessa ideologier eller sexuella böjelser är olagliga.

En slöja utgör dessutom en säkerhetsrisk, eftersom den kan dras över huvudet, så att slöjbäraren inte kan se och exempelvis relativt enkelt bli satt ur spel och avväpnad.

Därmed inte sagt att myndighetspersoner, liksom alla andra, inte får ha vilken religion, politisk åskådning eller sexuell läggning de önskar.

Om inte, så skall alla politiska och religiösa symboler tillåtas och kunna uppta valfri proportion av den som bär uniform.

Källa:

https://sverigesradio.se/artikel/5826499

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.