8 december 2023

NÄR DET INTE KUNDE BLI DUMMARE – DYKER YGEMAN UPP

Alla som har varit med om några val, vet att valkampanjer kan bli mycket, mycket smutsiga. 

Det har blivit allt viktigare att skrika ut hur dåliga alla andra är, för att genom detta försöka lyfta fram sig själva som bra.

I Sverige har det blivit särskilt viktigt att försöka ”visa sig god”, genom att likt en speldosa, rabbla upp samma ramsa om och om igen, ”SD är nazister” och ”SD inte är som alla andra partier”.

Men, det är inte alltid den klokaste strategin. När Olof Palme i det närmaste slaktade Thorbjörn Fälldin i TV-rutan 1976, vände opinionen och Socialdemokraterna förlorade makten.

Hittills har det också visat sig att SD växt rejält för varje val – och kan nu till och med komma att bli det allra största partiet.

Detta beror sannolikt på exakt samma fenomen, och att ingen egentligen gillar mobbare, utan tvärtom avskyr dem. 

Genom både utfrysning och smutskastning av parti, partiledare och väljare, som de olika överenskommelser övriga partier gjort för att försöka stänga ute SD – samtidigt som de dessutom själva anammat mycket av deras politik – har de övriga partierna, med beröm godkänt, lyckats framställa sig själva som mobbare.

Om nu SD skulle vara nazister, är det till sist konstigt att Socialdemokraterna – som oftast skriker nazist mest, i verkligheten är det parti som oftast röstat gemensamt med SD än några andra partier.

Dessutom är det ett faktum att Socialdemokraterna har mer nazistiskt i sin historia än något annat parti.

Det räcker egentligen att läsa Riksdagens egen utredning SOU 1999:20, https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/statens-offentliga-utredningar/sou-1999-20-_GNB320/html

Fortfarande än idag, stödjer Socialdemokraterna den djupt kriminella familj, som genom sitt innehav i IG Farben – som ägde förintelselägren och låg bakom Adolf Hitlers och nazistpartiets tillträde till makten och både försedde nazisternas krigsmaskineri med allt de behövde, liksom profiterade astronomiskt på alla erövringar. Allt enligt Riksdagens egen utredning.

Så, nej Socialdemokraterna har inte någon rätt överhuvudtaget att kalla SD för nazister, som inte ens existerade under andra världskriget.

Se även:

Källor:

https://www.expressen.se/nyheter/inloggad/kvallen-da-thorbjorn-falldin-vann-valet/

https://www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2022-09-02-sds-kopplingar-till-putins-ryssland—en-sakerhetsrisk-for-sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.