8 december 2023

ANNIKA HJÄLPER DIG ATT ORDNA EN BUFFERT

Med anledning av att vd:n för Varberg energi nyligen i ett nyhetsbrev gick ut med att det är en god idé att avsätta 50 000 kronor i buffert inför vinterns elpriser på uppemot 40 000 kronor per månad, ger Sveriges egen droskdrottning, Marie Antoinette, Annika Strandhäll, sitt kanske sista tips, innan valet alltså, ifall hon blir omvald. 

Inga associationer till någon giljotin här inte. Någon mer älskvärd människa finns nog inte, likt för övrigt alla våra så avgudade och oändligt beundrade, oerhört skickliga, omutbara och högt intelligenta politiker i Riksdagen.

—  Ers Majestät, efter att ha läst nyhetsbrevet, hur ska de av det svenska folket göra, som inte kan avsätta 50 000 kronor i buffert?

— Asså, ja fattar inte frågan, känns som en jävla icke-fråga. Jag tänkte först säga, skit i att betala, det har jag gjort många gångar, men Maggan blir så jävla förbannad när slaskmedia inte fattar att det är vi som föder dem. Men asså, femtio lax, det klarar ju jag lätt av med min arbetarlön på futtiga 145 000 per månad. Kan ja, så kan alla andra ju.

— Men Ers Majestät, alla har inte 145 000 kronor i månaden. En del har mycket mindre. Vad säger du till de som är arbetslösa till exempel?

— Mäh, då kan de väl bara ta 50 laxar av sin fallskärm och skvätta in på ett sparkonto?

— Jo, det så klart Ers Majestät, men de som inte har någon fallskärm eller tjänar mycket mindre, hur ska de göra?

— A-ha, nu fattar ja, spara, det är ja jättebäst på, här kommer mina tre bästa spartips:

1. Ställ bilen hemma och åk taxi istället, det är gratis.

2. Köp billig skumpa istället för dyr. En magnumflarra nummer 77220, kostar som exempel 52 647 kronor, men en lika stor flarra 54215, är nästan gratis och kostar bara 1790 kronor. Man blir lika full å gla av den billiga, samma alkoholhalt och redan där har man sparat in drygt 50 laxar. Svårare än så, behöver de inte va.

3. Låt dig bjudas på mat av andra. Gratis är gottigast!

— Stort tack Ers Majestät för att du tog dig tid.

— Ja, du ska vara jävligt tacksam. Utan mitt parti, skulle din pissblaska ha gått i kånken för länge sedan. Nä, nu ska jag twittra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.