1 oktober 2023

SNART ÄVEN BRIST PÅ PUBAR OCH FISH & CHIPS I ENGLAND

Utöver att Englands inflation är högre än på 40 år, säger sex av Englands största pub- och bryggerikedjor att en del pubar har sett sina räkningar mer än tredubblas detta år.

”Utan omedelbart statligt ingripande för att stödja sektorn skulle vi kunna möta utsikten att pubar inte kan betala sina räkningar, jobb går förlorade och den älskade lokalbefolkning över hela landet tvingas stänga sina dörrar, vilket innebär allt hårt arbete som gjorts för att hålla pubarna öppna under pandemin kan vara bortkastad.”

Ägare av ”Fish and chips”-restauranger är också oroliga, då både priset på solroslja skjutit i höjden – på grund av minskat utbud från Ukraina. Även vitfisken, som importeras från Ryssland, har blivit dyrare på grund av höjda tullar.

Källa:

https://www.ibtimes.com/energy-price-hikes-could-force-uk-pubs-shut-3606966

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.