1 oktober 2023

PÅ SVT ÄR DET KLIMATET, ALLTID, ALLTID KLIMATET

Vad vore en nyhet från SVT om inte klimatet nämndes? 

Om klimatet inte är en huvudorsak till patriarkala strukturer, brinnande bilar i förorten, skogsbränder – som regel anlagda, översvämningar, torka, kallt väder, varmt väder, och hungersnöd i Afghanistan, så är ”klimatet” alltid åtminstone en av orsakerna.

Men är det inte konstigt ändå att Afghanistan, som har så enormt mycket naturresurser, och var i sådant skriande behov av att demokratiseras, att USA:s krigsmaskineri behövde vara där under decennier – och spenderade hela 2 261 000 000 000 USD på att demokratisera landet – naturligtvis helt utan egen vinning och inte alls för att berika krigsoligarker, ändå behöver mera hjälp? Visserligen bara futtiga 770 000 000 USD, men i alla fall.

USA lämnade ju kvar så mycket krigsmaterial, att Afghanistan i alla fall då, hade TRE gånger fler attackhelikoptrar än Storbritannien. Kunde de inte sälja några av dessa?

Och hur ska pengarna fördelas? Är det en klumpsumma till den nya ledaren? Ska folket äta pengarna? Eller ska de fördelas till folket så att de kan beställa hem matkassar online? Eller ska det gå till på något annat sätt?

Det fanns också väldigt många opiumodlingar där – när amerikanerna var där åtminstone, så odlingsmark borde finnas. 

Och vad har hänt med alla naturtillgångar? Vem eller vilka är det som äger dem nu after att de demokratiserats så länge?

Afghanistan har oerhörda mängder av naturresurser som naturgas, olja, järnmalm, koppar, bauxit, litium och skog. Fyndigheterna av koppar sägs vara näst störst i världen.

Ger inte de några pengar alls till mat?

Mest konstigt är det hursomhelst att klimatet alltid måste nämnas.

Källa:

https://www.military-today.com/helicopters/ah_64e.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.