8 december 2023

ÄNTLIGEN, SNART OCKSÅ TOAPAPPERSBRIST

Under plandemin, oroade sig många över att toapapper skulle bli en bristvara, vilket det emellertid aldrig var. Det var en trend som kom från Australien, som inte heller hade någon faktiskt brist. Men, eftersom så många trodde att det skulle bli brist och därför bunkrade stora balar, uppstod tillfälligt brist i butiker. Detta då det som fanns på hyllorna – och som vanligtvis brukade räcka, tog slut, tills nästa leverans kom. Fabrikerna hade inga problem att öka produktionen.

Den här gången verkar det däremot kunna bli toapappersbrist på riktigt i Europa.

Metsä Tissue, som äger 9 pappersbruk i Europa och bland annat äger varumärkena Lambi och Serla, varnade i fredags att att de skyhöga elpriserna kan leda till brist. 

Under de senaste veckorna har de, på grund av elpriserna, behövt stoppa produktionen under flera dagar i sina pappersbruk i Slovakien och Tyskland och säger nu att ytterligare produktionsstopp är sannolika på grund av de stigande elpriserna. 

Enligt Metsä Tissue, kommer substantiella produktionsbortfall att uppstå.

Tidigare samma vecka, har även den tyska lobbyist- och branschorganisationen, ”Die Papierindustrie”, varnat att bristen på naturgas kan komma att leda till minskad produktion av toalettpapper i Tyskland.

Den sparsamme, ser naturligtvis till att bunkra upp med höstlöv och varför inte gamla Aftonbladet från närmsta återvinningscentral. 

Kanske också Posten – även detta val, har stulit valsedlar från partier de inte gillar, och som det går att köpa av mindre nogräknade brevbärare för en billig peng efter valet.

Källor:

https://www.abc.net.au/everyday/coronavirus-covid-19-why-is-everyone-buying-toilet-paper/12024738

https://www.rt.com/business/561643-finland-toilet-paper-energy-crisis/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MgdxkJ/brevbarare-vagrar-dela-ut-sds-valpost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.