10 december 2023

NÄR SKA JACOB WALLENBERG GÅ NED PÅ KNÄ?

För inte särskilt länge sedan, var det väldigt populärt att i offentliga sammanhang gå ned på knä för Black Lives Matter – för att be om ursäkt för vad vita gjort mot svarta, särskilt av människor som själva aldrig förtryckt svarta och heller aldrig haft några förfäder som var slavhandlare. Det räckte gott och väl att håret var blont och skinnet var ljust – som hos den gråtande kvinnliga polis som föll på knä – mitt under tjänsteutövning – för att därefter hålla upp en skylt med, ”Black Lives Matter”.

Om det nu räckte med så lite för att känna skuld – borde inte då synnerligen också familjen Wallenberg falla på knä, och be om ursäkt för sina handlingar i Tyskland under andra världskriget?

Enligt Statens offentliga utredningar, SOU 1999:20, ägde Wallenberg så mycket aktier i IG FARBEN – som ägde hela Tysklands krigsindustri – inklusive förintelselägren, att man föreslog att köpa Tysklands största bank, ”Warburg Bank” med innehavet.

Affären blev dock aldrig av.  I samma utredning kan ni läsa hur Wallenberg köpte upp judarnas tillgångar billigt under ariseringsprocessen med förevändning att skydda deras tillgångar så de sedan skulle kunna köpa tillbaka dem.

IG Farben var en mäktig kartell som bestod av bland annat BASF, Bayer, Hoechst och andra kemi- och läkemedelsföretag. 

IG Farben var också Adolf Hitlers största finansiär och donerade 400 000 mark till Hitler och hans nazistparti ett år innan han tog makten. Utan denna enorma donation, hade Hitler sannolikt aldrig kommit till makten, men investeringen betalade sig väl. 

IG Farben blev den tveklöst allra största ekonomiska vinnaren under andra världskriget och möjliggjorde även tyskarnas erövringar.

Nästan allt som nazisternas krigsmaskineri behövde, från sprängmedel till drivmedel och till och med Cyklon B, – kom från IG Farbens fabriker. 

Överallt där tyskarna erövrade, följde IG Farben – och tog systematiskt över industrierna. Genom detta samarbete, bidrog IG Farben i allra högsta grad till att plundra Österrike, Tjeckoslovakien, Polen, Norge, Holland, Belgien och Frankrike med flera.

Det brukar sägas att historien upprepas, men inte kan det väl vara något annat än en ren slump, att det återigen är vapen- och krigsoligarkfamiljens företag som gynnas, kanske allra mest, av Europas nya storkrig?

Källor:

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/statens-offentliga-utredningar/sou-1999-20-_GNB320/html

https://www.dr-rath-foundation.org/2003/06/ig-farben-and-the-history-of-the-business-with-disease/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.