1 oktober 2023

POLISEN I SCHWEIZ VARNAR FÖR UPPLOPP I VINTER

I Schweiz varnar Polisen för uppror och plundring i händelse av att energibrist uppstår, vilket inte förefaller helt osannolikt. Detta med tanke på att ransonering redan ägt rum i flera länder, trots att det fortfarande är sommar, liksom att myndigheter över hela EU uppmanat folk att på olika sätt att minska sin förbrukning av el.

Tidigare har myndigheterna i Schweiz uppmanat befolkningen till att fylla upp sina förråd med ved och stearinljus på grund av risken för strömavbrott i vinter.

”Schweizare kan komma att göra uppror och ta till plundring om alpnationen drabbas av en allvarlig energikris i vinter, sa polischefen för en av dess kantoner till lokala medier på lördagen.

Fredy Fassler, chef för säkerhets- och justitiedepartementet i kantonen St. Gallen, sa till den tyskspråkiga dagstidningen Blick att ett strömavbrott skulle få ”långt gående konsekvenser”.

”Tänk dig, du kan inte längre ta ut pengar i bankomaten, du kan inte längre betala med kortet i butiken eller tanka din tank på bensinstationen. Uppvärmningen slutar fungera. Det är kallt. Gatorna blir mörka. Det är tänkbart att befolkningen skulle göra uppror eller att det skulle bli plundring”, sa han och tillade att landets myndigheter borde vidta åtgärder för att förbereda sig för sådana extrema scenarier.”

Källa:

https://dailytelegraph.co.nz/world/swiss-police-warn-of-winter-riots/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.