28 september 2023

ANTINGEN STYR FOLKET SITT LAND – ELLER SÅ GÖR ANDRA DET

Lika lite som privata företag skall äga rättsväsendet i ett land, utgör el- och vattenförsörjning nationella säkerhetsintressen, som skall ägas och skötas av det allmänna, det vill säga staten, som är skyldig att kunna garantera medborgarna en fungerande el- och vattenförsörjning, till ett så lågt pris som möjligt, utan vinstintresse.

Det är inget konstigare än att Polisen, Försvaret och domstolarna skall vara oberoende. Idag är det tyvärr inte så – då domarna tillsätts av regeringen och Polisen, samt Säkerhetspolisen såväl som försvaret är politiskt styrda. Det är illa, riktigt illa och oerhört allvarligt. Särskilt i en tid då vapenoligarker visat sig kunna påverka regeringen i hemliga möten, liksom opposition – att besluta om NATO-medlemskap – ett oerhört stort beslut – som aldrig borde ha varit möjligt utan folkomröstning. Ett beslut som omedelbart genererade väldigt många skattemiljarder till samma vapenoligarker – som dessutom har för vana att undvika att betala särskilt mycket skatt genom stiftelser och andra kreativa lösningar. Samma vapenoligarker har för övrigt tidigare använt regeringen som sitt eget personliga försäljningsteam i länder som Saudiarabien.

När Ulf Kristersson pratar om att bygga fler kärnkraftverk, går han sannolikt kärnkraftslobbyns ärenden. Inte för att det i sig är fel med de nya typer av kärnkraftverk – som toriumreaktorer – utan för att dessa vill att skattebetalarna skall stå för kostnaderna så att de sedan kan dra in miljardvinster på försäljning av el till utlandet – och samtidigt, som vanligt, åka snålskjuts på skattebetalarna.

Sverige behöver nya politiker – som inte tillhör hemliga klubbar som WEF – World Economic Forum, Bilderberggruppen, den Trilaterala Kommissionen med flera, INTE tillåter lobbyister att ha passerkort till riksdagen och arbetar FÖR FOLKET istället för dessa som bland annat representerar globala IT-jättar, vapenföretag, läkemedelsindustrin och kinesiska kommunistpartiet.

Källor:

https://www.altinget.se/artikel/23235-lobbyister-har-passerkort-till-riksdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.