29 september 2023

FRÅGAN ÄR INTE OM – UTAN HUR MYCKET DU MANIPULERATS

Vi lever alla i vår egen uppfattning av verkligheten. Ingen sitter med alla svar och vet allt, trots att vi ständigt bombarderas med ”sanningar” i form av ”problem” av olika slag – som behöver lösas, och de olika och alltid mycket enkla ”lösningarna” från media, politiker och andra makthavare. 

Förenklingar kan vara praktiska och lätta att ta till sig, men är också farliga, eftersom de tenderar att dra saker och ting till ytterligheter, antingen svart eller vitt – där långsiktiga och ibland ytterst allvarliga konsekvenser oavsiktligt eller avsiktligt döljs.

Om förenklingarna är ihopkopplade med känslor – blir de ännu farligare, eftersom den logiska tankeförmågan då ofta går helt förlorad till förmån för mer primitiva instinkter.  

För att minimera risken för att de primitiva instinkterna skall ta över din informationstolkning, är det viktigt att immunisera sig själv mot desinformation genom att ständigt vara öppen för att tänka i nya banor och vara beredd att helt ändra uppfattning – oavsett vad bevisen leder till. Bevisen skall alltid styra – inte reklam, politikers tyckanden och propaganda, ledarskribenter, grannens fru eller vännerna på arbetet.

Världen är full av människor som vill att du ska tänka på ett visst sätt, för att det främst gynnar dem. Desto mer resurser de har, desto mer försöker de påverka och kontrollera dig, liksom gynna sig själva.

Ibland försöker de också, likt en trollkarl, att avleda din uppmärksamhet för att du inte ska märka vad som egentligen sker.

Var alltid vaksam på allt och alla, inklusive undertecknad. 

Politiker lever ofta i en alternativ verklighet

Lika lite som en bilhandlare på Blocket har ditt allra bästa som främsta mål, har inte heller politikerna i riksdagen det. Annars skulle de knappast ha tillåtit sina egna löner att komma upp till runt 137 000 kronor per månad – pengar som kommer från skatt på ditt arbete. Dessutom tillkommer fria taxiresor och flygresor i business class. En riktig working class hero – till skillnad mot exempelvis Annika Strandhäll – skulle få svårt att sova på nätterna när garantipensionen för väljarna ligger på 8 855 för gifta från och med augusti 2022

Att vanliga människor ibland kan få problem att betala räkningarna, är inte så konstigt. Men att politiker, som Annika Strandhäll, tillika klimatminister, lyckats få åtminstone NIO ärenden hos Kronofogdemyndigheten sedan 2018, trots sin position och en förbannat fet lön, kan inte utgöra något annat än NIO diplom på riktigt låg intelligens, såväl hos henne själv, som hos de som tillåter henne representera Socialdemokraterna – liksom som de väljare som nu överväger att kryssa henne i valet.

Inom EU-byråkratin har politikerna ännu mer generösa förmåner – till och med inflationskompenserad lön, och fick därför nyligen 8.5% mer i lön, ovanpå sina redan före mycket generöst tilltagna löner. 

EU-politikerna kommer således aldrig att själva drabbas nämnvärt av inflationsdrivande beslut.

Inom näringslivet, hos kloka arbetsgivare, brukar istället anställda som gör bra ifrån sig belönas och de som missköter sig få sparken.

Politiker behöver sällan – om ens någonsin tänka på sådant, vilket är ett stort problem.

För nästan alla organisationer, är det viktigt med kompetens. En busschaufför måste ha rätt körkort och en läkare måste ha läkarlegitimation, men för politiker, finns inga sådana krav. De flesta politiker idag som sitter i riksdagen och EU, har inte fått sin position på grund av kompetens, utan på grund av kontakter och relationer med andra inom sitt parti – som de ofta byggt upp sedan tonåren, med en dröm om att en gång få bli riksdagspolitiker eller få sitta i EU eller åtminstone få sitta i kommunfullmäktige och hamna på lönsamma positioner i kommunala bolag. De har dessutom varit duktiga på det politiska spelet – det vill säga manipulera sin omgivning. Den som själv varit involverad inom politik, vet exakt vad jag pratar om. 

Visst finns det en och annan eldsjäl med ädla avsikter, men de är försvinnande få. Dessutom tenderar mycket makt och pengar utan ansvar att även korrumpera de allra flesta över tid. Topp-politikerna utgörs således inte av de som är de som är de mest intelligenta i samhället – utan av de som är mest duktiga på att få andra att rösta dem inom det egna partiet. Den som är skicklig på att styra människor i sin omgivning – genom att exempelvis, dölja information för vissa, bygga allianser, intrigera, samla och använda hållhakar, osv, har således en stor fördel när det gäller att avancera. 

Detta innebär sammantaget att de politiska organisationerna primärt kultiverar ofta icke rumsrena politiska beteenden – istället för att attrahera den allra främsta kompetensen inom exempelvis miljö, ekonomi, teknik, juridik och medicin.

Föga överraskande är politiker ett drömyrke för narcissister, eftersom det ger mycket makt, pengar och även möjlighet till att känna sig beundrad och viktig.

Att många ledande politiker är narcissister, är också vetenskapligt väl dokumenterat.

Braun, S., (2017-05-19), Leader Narcissism and Outcomes in Organizations: A Review at Multiple Levels of Analysis and Implications for Future Research. 

”Narcissists often pursue leadership and are selected for leadership positions by others. At the same time, they act in their own best interest, putting the needs and interests of others at risk.”

O’Reilly, C. A., Pfeffer, J., (April 2021), Personality and Individual Differences, Why are grandiose narcissists more effective at organizational politics? Means, motive, and opportunity.

Leon F. Seltzer Ph.D. förklarar i en artikel varför fenomenet är så vanligt, ”Narcissism: Why It’s So Rampant in Politics”, Psychology Today.

”Consider that two of the things narcissists most desire are money (i.e., lots of money) and power (the more the better). And these two assets can be tightly interwoven. Consider also that many of the individuals entering the political arena have already made their fortune, or inherited it. So what typically drives them is a lust for power, prestige, status, and authority. These (let’s call them) ”objects of admiration” not only gratify their need for self-aggrandizement by feeding their oversized ego. They also provide them with compelling evidence to confirm their sense of superiority to others—probably their most coveted need of all.

Allt detta gör dessutom politiker mycket mottagliga för extern påverkan från lobbyister – som gör att de känner ännu mer beundran och får ännu mer pengar – när de fattar ”rätt” beslut.

I sin iver att konstant få mera makt och berömmelse – blir de även tacksamma måltavlor för mäktiga organisationer som WEF – World Economic Forum, Bilderberggruppen och den Trilaterala Kommissionen – eftersom de vet att detta innebär nästan obegränsade karriärmöjligheter, så länge de följer den gemensamma agendan. Annars åker de ut direkt på gatan.

Att dessa organisationer utgör verktyg för jordens allra rikaste och mäktigaste elit – som har något helt annat än jordens befolknings bästa som främsta mål och dessutom bakom lyckta dörrar samordnar den förda politiken hos de flesta av jordens statschefer, är ingenting som det minsta bekymrar den typiska karriärpolitikern. Hen har garanterat sedan barnsben alltid satt sig själv i främsta rummet och har inget intresse av konsekvenserna av den förda politiken. Egennyttan står framför allt annat. De är som regel heller inte särskilt begåvade – utan bra verktyg, annars hade åtminstone någon börjat tänka, ifrågasätta och ställt sig upp och protesterat. Nu lyder de alla utan att ifrågasätta, likt väldrillade soldater. Men så har också de flesta genomgått World Economic Forums eget program – World Economic Forum Young Global Leaders, som startades redan 1992 och då kallades ”Global Leaders of Tomorrow”.

Bland de 200 första, fanns: Angela Merkel, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Bono, Richard Branson (Virgin), Jorma Ollila (Shell Oil), och José Manuel Barroso (President of the European Commission 2004–2014).

Sedan tillkom bland annat:

Kronprinsessan Victoria av Sverige

Kronprins Haakon av Norge

Kronprins Fredrik av Danmark

Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederländerna

Prinsessan Reema Bint Bandar Al-Saud, ambassadör för Saudiarabien i USA

Jacinda Arden, premiärminister, Nya Zeeland

Alexander De Croo, premiärminister, Belgien

Emmanuel Macron, Frankrikes president

Sanna Marin, statsminister, Finland

Carlos Alvarado Quesada, president, Costa Rica

Faisal Alibrahim, minister för ekonomi och planering, Saudiarabien

Shauna Aminath, minister för miljö, klimatförändringar och teknik, Maldiverna

Ida Auken, MP, före detta miljöminister, Danmark (författare till den ökända artikeln ”Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better”)

Annalena Baerbock, utrikesminister, ledare för Alliance 90/Die Grünen, Tyskland

Kamissa Camara, minister för digital ekonomi och planering, Mali

Ugyen Dorji, inrikesminister, Bhutan

Chrystia Freeland, vice premiärminister och finansminister, Kanada

Martín Guzmán, finansminister, Argentina

Muhammad Hammad Azhar, energiminister, Pakistan

Paula Ingabire, minister för informations- och kommunikationsteknologi och innovation, Rwanda

Ronald Lamola, justitieminister och kriminalvårdsminister, Sydafrika

Birgitta Ohlson, EU-minister 2010–2014, Sverige

Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna 2007–2011, Sverige

Stav Shaffir, ledare för Miljöpartiet, Israel

Vera Daves de Sousa, finansminister, Angola

Leonardo Di Caprio, skådespelare och klimataktivist

Mattias Klum, fotograf och miljöpartist

Jack Ma, grundare av Alibaba

Larry Page, grundare av Google

Ricken Patel, grundare av Avaaz

David de Rothschild, äventyrare och miljöpartist

Jimmy Wale, grundare av Wikipedia

Jacob Wallenberg, styrelseordförande i Investor

Niklas Zennström, grundare av Skype

Mark Zuckerberg, grundare av Facebook

Därefter har de i princip lyckats rekrytera nästan varenda en av jordens nuvarande politiska och religiösa ledare, samt jordens allra mäktigaste företagsledare och fondförvaltare..

Eller finns det någon som på allvar fortfarande tror att det bara är en ren tillfällighet att den förda politiken av WEF-medlemmarna Magdalena Andersson, Ulf Kristersson, Sanna Marin, Mette Frederiksen, Ursula von der Leyen, Karl Nehammer, Justin Trudeau och i princip varenda en av jordens politiska ledare bara råkat sammanfalla med WEF:s egen agenda? 

Deras beslut och handlingar liksom bara ”råkar” bädda för införandet av den nya världsordningen, deras ”the Great Reset”, som är så extrem att jordens befolkning endast kan välkomna den under rent kaos, svält, energikris, pandemier och inbördeskrig. Det liksom bara råkade komma en pandemi.

Det bara ”råkade” falla sig så att politikerna under decennier samlat människor med vitt skilda kulturer på samma plats och samtidigt skapat hat dem emellan.

Politikerna världen över har liksom bara ”råkat” skuldsätta alla länder upp över öronen.

Och kriget i Ukraina bara råkade uppstå från ingenstans, liksom elbörsen Nordpool med manipulation av elpriser, snudd på obefintligt underhåll av elnät, nedstängningar av kärnkraftverk och hundratals miljarder av skattepengar på den extremt kostsamma vindkraften – enbart i Sverige. Och Greta var inte alls uppbackad av samma gäng.

Eller är det mer sannolikt att tro att de inte förutsatt att kaos var en förutsättning för att införa deras nya världsordning? Ett massövervaknings- och kontrollsamhälle med en ny världsvaluta, en massiv global polis- och militärstat, ständig drönar- och satellitövervakning av allt och alla, massiv censur, digitala pass för resor, pengar, tillgång till internet, koldioxidransonering och injektioner, spårning och övervakning och ständig utvärdering av alla. Ett slavsamhälle där regimkritiker och andra av regimen icke önskvärda med en enkel knapptryckning kan stängas av från ALLT och till och med dödas på plats.

Eller finns det någon som tror att alla plötsligt bara kommer att älska att äta mjölmaskar med god aptit och bli jätteglada över deras mardröm till ny världsordning?

Tiotusentals bönder samlades på onsdagen den 22 juni 2022 utanför orten Stroe i Gelderland i Nederländerna för att protestera mot regeringens planer på att stänga ett antal gårdar för att minska på utsläppen av kväve. Av någon anledning fann ingen av de vanliga svenska medierna något som helst nyhetsvärde i detta. Den sanningssökande bör fråga sig varför.

EMA godkänner mjölmask som livsmedel – Expressen

Alla andra människor lever också i en alternativ verklighet

Som svensk, där vi fram till, för inte särskilt länge sedan, levde med olåsta dörrar, kunde lämna barnvagnar och hundar utanför affärerna och sedan barnsben blivit inlärda att lita på överheten – myndigheterna, radio, TV och tidningar, tillhör vi förmodligen ett av jordens mest godtrogna folk.

Om politiker, myndigheter och media säger att någonting förhåller sig på ett visst sätt, då måste det ju vara så.

Dessutom är de ”valmöjligheter” som presenteras alltid förpackade på ett sådant sätt, alltid endast SVART eller VITT med mycket känslor – helt utan några som helst nyanser eller ens taffliga försök att se saker från fler sidor än en, att minimalt – om ens något tankearbete krävs. I förlängningen fördummar detta, eftersom informationskonsumenten inte lär sig att tänka i nya banor, vilken gör att inga nya synapser skapas i hjärnan. De vill tala till din reptilhjärna och inte till ditt intellekt.

One planet, one chance: Så påverkar vår livsstil klimatet 

”Jorden är på väg mot en klimatkatastrof” | Nyheter | Expressen

Vikingarna varnade för klimatkatastrof – Miljö & Utveckling

– Vi har bara EN chans och det är koldioxiden som är det största hotet. Inte skräpmat och alla tillsatser i mat. Inte vapenindustrin som årligen omsätter mer än stålindustrin och bilindustrin tillsammans. Inte masskonsumtionssamhället med nästan oändligt många skräpprodukter.  Inte hormonstörande plaster, RoundUp och andra bekämpningsmedel. Inte vitvaror som inte håller mer än några år. Inte modeindustrin – där bomullsindustrin är den mest kemikalieintensiva av alla. Inte ett konstant flöde av nya teknikprodukter – där bara 6-12 månader gamla mobiler blivit omoderna och måste bytas ut. Inte heller åtskilliga miljarder med experimentella injektioner, tester, ansiktsmasker och visir. Och inte elbilar som börjar brinna av sig självt och avger extremt dödliga gaser och inte går att släcka osv. Listan går att göra hur jävla lång som helst. Men det är i princip bara koldioxid som är det viktiga och koldioxidskatter, förutom gällande kolsyrat vatten på plastflaska, Coca Cola, annan läsk och Soda Stream.

Är inte det i alla fall lite konstigt?

Eller att nyhetskanalerna över nästan hela världen plötsligt och samtidigt börjat använda illrödaste lavafärger för samma temperaturer som tidigare inte ansågs som anmärkningsvärda – utan fullt normal sommarvärme. Förutom i Spanien – där det är varmast i Europa.

Eller kriget i Ukraina – som till skillnad mot alla andra tidigare krig, behandlas helt annorlunda av politiker och media i väst.

Ryssland och Putin är onda och alla i Ukraina och väst är goda. Precis som alla – som inte tillhörde NATO och USA, var onda i Jugoslavien, Libyen, Jemen, Afghanistan, Syrien, Somalia, Vietnam och Irak. 

Kanske någon minns att Irak blev invaderat år 2003, på grund av att det skulle finnas massförstörelsevapen där, trots att FN:s vapeninspektör, svenske Hans Blix, och flera andra, hävdade att det inte fanns några sådana? 

Kanske någon minns att FN:s generalsekreterare Kofi Annan, kallade invasionen för illegal?

Nästan all infrastruktur förstördes och upp till över en miljon irakier dog under de tre första åren som kriget pågick.

Efter att Saddam störtats, fick Irak betala krigsskadestånd, där det mesta, 78%, gick till globala företag, som Texaco, Halliburton, Mobil, Shell, Nestlé, Pepsi, Philip Morris, Sheraton, Kentucky Fried Chicken, American Express och Toys R Us.

Men inga sanktioner har någonsin riktats mot USA.

Är inte det i alla fall lite konstigt?

Eller skillnaden i hur politiker och media i väst behandlade Alexei Navalny mot Julian Assange – där de gjorde allt för att karaktärsmörda och fängsla Assange och glorifiera och nästan samtidigt lyfta fram Navalny som frihetskämpe och opposition mot Putin? 

Var det inte konstigt att Putin misslyckades med att mörda Navalny? Det vore väl inte helt orimligt att anta att Ryssland, med enkelhet, skulle ha kunnat bli av med honom genom att anordna en olycka eller hjärtattack eller ett rån som gått fel osv? Är Putin verkligen så ointelligent att han skulle välja en metod som skulle leda direkt till honom? Skulle det kanske till och med kunna förhålla sig på det sättet att det var väst som iscensatte försöket?  

Och varför fann västerländska medier inget nyhetsvärde i att Navalny samtalade med MI6 och erbjöd sig att anordna demonstrationer och kravaller mot Putin i Ryssland utbyte mot 10-20M USD/år?

https://web.archive.org/web/20211013032849/https://www.youtube.com/watch?v=6TaG7jOlRmI

Vad hade hänt om Ebba Busch samtalat med Rysslands underrättelsetjänst och erbjudit sig att anordna demonstrationer och kravaller mot Magdalena Andersson i Stockholm i utbyte mot 10-20M USD/år?

Eller om Donald Trump hade gjort det?

Och varför är inte den videon längre tillgänglig på YouTube?

Är inte yttrandefriheten i väst heller absolut?

För att ytterligare minimera risken för ifrågasättande hos befolkningen, ifrågasätter journalister aldrig den rådande agendan, utan förstärker istället den önskvärda bilden av ”verkligheten” genom att intervjua ”rätt” experter eller ”slumpmässigt” utvalda människor på gatan, som alltid ”råkar” tycka lika som makten. Att de ”råkar” vara släktingar till journalisterna, aktivister för den förda agendan eller politiker och liknande är ingen slump, utan noga genomtänkt och planerat.

V-politiker blev ”mannen på gatan” i SVT:s … – Nyheter Idag

Vänsterprofil intervjuades i SVT som ”Mannen på gatan” – Nyheter Idag

Oops, SVT did it again: Glömde berätta att docent var S-politiker

För att ytterligare ”förenkla” beslutsprocessen eller ”tyckandeprocessen”, så att de ”fria medborgarna” alltid tycker och tänker rätt, inkluderas det alltid också, direkt eller indirekt, olika former av brännmärkningar – som den som skulle våga ifrågasätta och komma fram till ”fel” slutsats, alltid blir brännmärkt med.

Eller tror du att det är en slump att media och politiker valt att använda följande begrepp?

Rasist, nazist, brunråtta – används på alla som inte är för fri invandring. Det spelar ingen roll om du bara vill ta in 136 999 per år istället för 137 000 migranter. Du är helt enkelt en ondskefull nazist om du ifrågasätter det minsta.

Islamofob – du kan hata Ebba Busch och KD, vita heterosexuella män, hinduer och vilja döda Jimmy Åkesson, utan att riskera att kallas för Kristofob, Cissofob, Hinduofob eller Sverigedemokratofob, men ogillar du det minsta med islam – då är du islamofob.

Homofob – om du ifrågasätter varför män – som väljer att omdefiniera sig som kvinnor – ska få tävla mot kvinnor. Då är du en klockren homofob och fiende nummer ett till hela HBTQI-rörelsen och troligen även nazist enligt gängse definition.

Klimatförnekare – om du inte köper hela klimatkatastrofkonceptet med hull och hår, inte har idolbilder på Greta och tycker det är konstigt att väderrapporterna världen samtidigt börjat använda enorma mängder lavarött på väderkartorna – då är du klimatförnekare och ibland även foliehatt och konspirationsteoretiker.

Antivaxxare – om du tagit alla vacciner sedan födseln, förutom de experimentella mRNA-injektionerna – som gett fler biverkningar än alla andra vacciner sammantaget någonsin – då är du en farlig, egoistisk antivaxxare och foliehatt som borde få betala din egen vård. Trots att det nu i efterhand visat sig vara de injicerade som tagit upp mest resurser och överlägset kostat mest pengar.

Putintroll, nyttig idiot, Putinlakej, rysk desinformatör, landsförrädare – om du tycker att det var en dålig idé av Pentagon att bygga 26 biolabb i Ukraina – som har betydligt mer tillåtande lagar kring detta än de flesta länder på jorden eller undrar varför USA måste ha 330 sådana över hela världen – då är du ett ryskt troll och med största sannolikhet direkt avlönad av Putin och definitivt en nyttig idiot. Och SÄPO måste definitivt hålla koll på dig.

Det är verkligen jättesvårt att förstå varför Ryssland skulle känna sig hotat.

USA skulle säkert ha blivit jätteglada om Ryssland byggt 26 biolabb i Mexiko och där studerat farliga patogener. Och Putin kunde gott ha väntat 8 år till på att Minsk 1 och Minsk 2-avtalen skulle hållas och bombningarna av de civila ryssarna skulle upphöra. 

Inte ens om du försiktigt skulle föreslå att samtal och fred kanske vore en bra lösning, skulle du kunna undkomma dessa epitet. 

Om du är en statsledare som föreslår samtal och eldupphör, för att du inte vill att ditt folk ska frysa ihjäl i vinter, ska du sparkas ut ur EU och är odemokratisk, trots att du valts av ditt eget folk.

Det finns bara en lösning och det är mera vapen, ännu högre skuldsättning, mer krig, fler pandemier, fler injektioner och ännu mera kaos.

De som skriker allra högst om mera vapen och NATO, förefaller också vara de som varit de mest lydiga och minst ifrågasättande mediakonsumenterna, ivrigt väntandes på sin fjärde injektion och snart även den nya apkoppscocktailen – med nya spännande biverkningar, efter att WHO deklarerat ett nytt nödläge med ännu en pandemi – vilket numera blivit busenkelt sedan de ändrade definitionen.

WHO Changed Definition of Influenza Pandemic | The BMJ

Att ifrågasätta och fundera över var alla skattepengar hamnar, verkar vara sällsynt eller ens bemöda sig att studera statistik över antalet döda förefaller vara för komplicerat för många och särskilt för journalister.

Om de hade gjort det, hade de sett att Sverige, tvärtemot vad injektionsivrande myndigheter, politiker och media försökt göra gällande, inte haft någon avvikande dödlighet överhuvudtaget under den så kallade ”plandemin”.

Är inte det konstigt? I alla fall pyttelite?

Varför var det då så viktigt att ytterligare öka skuldsättningen genom att massinjicera och testa i en omfattning som aldrig tidigare gjorts i hela världshistorien och införa restriktioner och injektionspass och så vidare, för en influensa – som förvisso med största sannolikhet skapats?

Varför är det så viktigt att skapa panik och verka för mer krig istället för tvärtom?

Och varför ändrade sig försvarsministern om NATO efter att Wallenberg pratat med honom? Skulle det ha kunnat vara så att Wallenbergarna gynnas om vapenförsäljningen ökar? Eller var de bara genuint oroliga för Ryssland?

Att Saabs vapenproduktion fyrfaldigats är naturligtvis bara en tillfällighet. Klart att Ryssland var på väg att inta Sverige, men att Wallenbergs hjältemodiga och osjälviska insats stoppade det.

Om nu EU är så fantastiskt och viktigt, varför är det ingen i media, eller politiker, som ens reflekterar över vad som kommer att hända med EU, om Tysklands hela industri slås ut på grund av gasbrist eller vad som orsakat den historiskt extrema inflation som världen nu drabbats av?

Eller som vänsterskribenten Malcom Kyeyune beskrev situationen:

”För den som tror att tysken liksom bara kan ta på sig en tjocktröja, eller borde starta upp sina kärnkraftverk, och sedan är krisen bara väck, kommer här en ganska bra graf över de förväntade minskningarna i industriell produktion (mätt i procent av nuvarande produktion) för olika tyska industrier om rysk gas upphör. Notera att det inte går att tillverka kemikalier eller stål genom att starta ett kärnkraftverk eller sätta på sig en tjocktröja.

Tilläggas kan att den här sortens produktionsbortfall för Tyskland inte bara är ett katastrofalt problem för tyskarna, i storleksordningen ”den stora depressionen”, utan också ett enormt problem för världsekonomin. De där kemiska produkterna som tyskarna tillverkar i Ludvigshafen går liksom inte direkt ner i sjön, utan används för ett nästan oräknerligt antal andra industriella processer.

Återigen: när folk sa ”vi klarar det här” eller ”äsch, det löser sig”, var det verkligen det här ni menade? I så fall är det kanske dags att presentera planen för hur världen ska ersätta det tyska produktionsbortfallet på kort notis! Olika skeptiska röster skulle nog stillas ganska ordentligt om de bara kunde få lite intyg på att det faktiskt finns en plan för att lösa detta färdiggjord någonstans.”

Niclas Damsgaard, chefsstrateg på Svenska kraftnät, har redan nu varnat för elavbrott och priser på 40 kr per kWh i vinter.

Hela EU riskerar på riktigt att rasa samman och det förefaller troligt att även inbördeskrig kommer att uppstå på olika platser i Europa och även i USA.

Finns det verkligen inte tillräckligt många bland folket som förstår att de kör i maxfart mot den djupaste depressionen någon nu levande varit med om och mot att bli av med både hus och hem och att inte äga någonting?

Förvisso råkar det sammanfalla med World Economic Forums målsättning och syfte, den 4:e industriella revolutionen och ”the Great Reset”.

Men inte skulle det väl jordens allra rikaste och mäktigaste med flit ha gjort något för att försöka realisera ”the Great Reset”.

Det vore ju lika befängt som att covid-19 skulle ha skapats i ett labb.

Eller att Hunter Biden och Joe Biden skulle ha haft något fuffens för sig i Ukraina.

De är ju goda och vill oss alla så väl.

Allt är nog bara en slump.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.