1 oktober 2023

VI RISKERAR ATT HAMNA MITT I ETT TREDJE VÄRLDSKRIG

Alla krig är hemska och vidriga. Att det är krig i Ukraina är inte förvånande.

Vem som har gjort vad, är svårt att veta. Det första som går förlorat i krig, brukar vara sanningen.

Mitt fokus ligger på att försöka förstå varför det har uppstått och vilka de möjliga konsekvenserna kan bli.

Ukraina har Europas allra största armé, enbart detta gör landet till ett potentiellt hot mot Ryssland.

Det brukar sägas att alla i Tyskland inte var nazister under Hitler. Alla i Ukraina är naturligtvis inte heller nazister, men det finns väldigt många av dem, både högt och lågt, dvs inom politiken och bland soldater. 

Ukraina har till skillnad mot exempelvis Tyskland, aldrig tagit avstånd för sina brott under andra världskriget, där cirka en miljon judar mördades I Ukraina under ledning av nazisten Stephan Bandera, som även avrättade många ryssar. 

Istället för att ta avstånd och be om ursäkt, som mig veterligen alla andra länder har valt att göra och också gjort, har Ukraina istället låtit uppkalla ett antal gator och vägar efter nazistkolloboratörer och har även låtit upprätta statyer. Sök gärna själv på exempelvis Stephan Bandera. Jag hittade snabbt 4 gator och vägar i olika städer i Ukraina med detta namn.

Kanske var det just detta som västvärlden ville undvika med Tyskland efter andra världskriget, när både USA och Sovjetunionen avnazifierade Västtyskland respektive Östtyskland? Som exempel, i Tyskland hamnar du idag i fängelse om du viftar med en hakkorsflagga. Att det idag skulle kunna finnas en Führerstraße någonstans i Tyskland, är otänkbart.

Nazister från Sverige och övriga Europa skulle inte sedan 2014 ha vallfärdat till Ukraina för att skjuta ryssar i Lugansk och Donbass, om det inte fanns några nazister där, eller om Ukraina inte hade tillåtit dem att åka dit upprepade gånger. Hade nazister åkt till Sverige för att strida mot ryssar, romer, judar eller svenskar, hade den svenska Säkerhetspolisen, liksom den vanliga Polisen ingripit. Det hade kort sagt, blivit ett jävla liv. Även om rättsystemet har vissa brister, hade detta omöjligen kunnat hända. Men i Ukraina gick det finfint att komma och gå som nazist och deltaga i mord på andra människor. 

Att Ryssland upplever detta som ett hot är förståeligt, särskilt när nazistsympatisörerna verkar bli fler och fler och dessutom beväpnats och utbildats sedan åtminstone 8 år tillbaka av Rysslands ärkefiende USA och dess allierade. Det är också viktigt att komma ihåg att USA länge bedrivit framför allt ett stort proxykrig mot Sovjetunionen i Afghanistan, där USA både utbildade och beväpnade talibanerna för att strida mot Sovjetunionen. De skulle knappast ha spenderat 2 261 000 000 000 USD på att ”demokratisera” Afghanistan, om det inte handlade om något större. 

Att USA:s försvarsdepartement låtit bygga och finansiera ett 30-tal biolabb när den ryska gränsen, minskade inte det hot som Ryssland upplever att Ukraina är.

Ryssland är en supermakt och har ett egenintresse av att skydda sig som nation mot hot, vilket alla starka länder har och gör.

Om USA inte hade velat provocera fram detta krig, hade det kunnat undvikas.

Tänk om de istället hade valt samma väg som Baltikum med den sjungande revolutionen som pågick i över fyra år?

Efter att Estland utropat sig som självständiga den 20 augusti 1991, skickade Sovjetunionen in specialförbandet de svarta baskrarna. Istället för att skjuta mot dessa, eller döda ryssar under åtta år innan, agerade de mänskliga sköldar för att skydda radio- och TV-torn. Genom detta agerande visade de både att de ville vara självständiga, var villiga att dö för det, men också att de inte utgjorde något hot. Det är modigare än modigast. 

Estland är idag det land inom EU som har allra bäst ekonomi och mycket låg korruption. 

Ukraina, där USA varit sedan 2008, har den högsta korruptionen i Europa, den lägsta genomsnittslönen (cirka 5400 kr/månad) och har en president med, som framkom av the Pandora Papers – mångmiljardtillgångar, hus i Florida och konton i Panama. Han har dessutom varit involverad i ”affärer” med den crack-rökande Hunter Biden. Denne så kallade demokrat, Zelensky, har dessutom förbjudit åtskilliga tidningar, 9 politiska partier och fängslat oppositionsledare.

Det som sker nu i Ukraina, där USA, EU och hela västvärlden korrumperar och formligen dränker Ukraina i vapen, riskerar att sänka hela världsekonomin och starta ett tredje världskrig.

Det här är inte ett krig mellan Ukraina och Ryssland, utan ett krig som USA startade, mellan USA och Ryssland, där främst USA använder ukrainarna som brickor i sitt spel, för att försöka behålla sin fallande världsdominans och försöka rädda det som räddas kan av sin usla ekonomi efter decennier av kostsamma krig och konstant upprustning. 

Det som gör det hela ännu värre, är att ytterst få politiker uppvisar någon som helst vilja till något annat än att eskalera situationen ytterligare, genom att skicka mer och mer och allt tyngre vapen och skriker om medlemskap i NATO.

För alla andra, är det en oerhörd mänsklig tragedi med alla som skadats, dött, dör och lider sedan 2014 och att vi alla riskerar att hamna mitt i ett kärnvapenkrig.

Alla som vill dö i ett kärnvapenkrig räcker upp en hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.