8 december 2023

OORDNING & OREDA PÅ FOLKOHÄLSOMYNDIGHETEN

Efter att Anders Tegnell lämnat Folkhälsomyndigheten för ett toppjobb på WHO – som visade sig inte finnas, fortsätter myndigheten att arbeta enligt devisen, ”All PR är bra PR”.

”Folkhälsomyndigheten skrev att Tegnell ”går till ett internationellt vaccinuppdrag för WHO”.  Han skulle bistå som senior expert i en ny grupp som skulle arbeta med att tillgängliggöra covid-19 vaccin till länder i världen som inte kunnat köpa eget vaccin.

Senare avslöjade Svenska Dagbladet att jobbet inte var klart. Uppdraget var inte godkänt utan under diskussion inom WHO. Anders Tegnell uppgavs samtidigt vara på semester och inte kunna svara på frågor.

Folkhälsomyndigheten har därefter gjort flera ändringar i pressmeddelandet från den 9 mars.

I dag står det att ”Anders Tegnell utses av Folkhälsomyndigheten att bistå som senior expert i en ny grupp som planeras arbeta med att tillgängliggöra covid-19-vaccin till världens länder som inte kunnat köpa eget vaccin.”

När Dagens Medicin nu ville göra en intervju med Anders Lindblom, som ersatt Tegnell sedan den 14 mars, blev de informerade att han kommer att sluta redan den 30 juni.

Varför är oklart. 

Folkhälsomyndighetens pressekreterare, Kalle Asplund, känner heller inte till om det pågår någon rekrytering av en ny ersättare, men lovade att återkomma till Dagens Medicin.

Kanske även Anders Lindblom slutar för ett ”toppjobb” på WHO?

Källa:

https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/personnytt/presenterades-i-mars-nu-ska-nya-statsepidemiologen-sluta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.