7 december 2023

ÄR INTE ALLA LIKA VÄRDA?

I en artikel i Läkartidningen skriver en etikprofessor att svenska patienter kan få stå tillbaka för ukrainska. 

Varför skulle detta vara ett problem just nu för folk i allmänhet. Om en svensk patient dör till förmån för en ukrainsk, gör väl ingenting? Alla är väl lika värdefulla, oavsett hur mycket någon har betalat in till ”välfärden” eller inte? Förutom ”ovaccinerade”, de ska så klart behöva betala (en gång till) för sin vård. Men inte rökare och överviktiga. Politiker som Annika Strandhäll, Magdalena Andersson, Jimmy Åkesson och Ulf Kristersson är också värda mycket mer än andra människor. Det ser man enkelt på deras löner och förmåner.

Nu när folket i Ukraina lider, har EU och nästan alla länder i EU – för att straffa Ryssland, fattat beslut som ovillkorligen även kommer att straffa befolkningen i EU. Kanske till och med mer än vad sanktionerna straffar Ryssland. Men, för en god sak och allas lika värde, förutom ryssar – de är inte värda någonting, är ännu högre inflation, livsmedelsbrist, energibrist och djup ekonomisk depression i hela EU, en kostnad som alla med glädje kommer att bära.

Det viktigaste är att hela världen skickar så mycket vapen som möjligt till Ukraina och inte köper olja, gas, gödsel från Ryssland.

Fred har alltid skapats genom mycket vapen. Det var så Estland lyckades bli självständiga från Ryssland. Det där med den sjungande revolutionen var bara en myt.

Att många svenskar kommer att bli av med sina bostäder på grund av höjda räntor och kanske elräkningar på upp till 50 till 100 000 per månad under de kalla vintermånaderna, om det ens kommer att finnas el åt alla, är säkert ett pris som alla med glädje betalar, liksom depression och massarbetslöshet och förintade pensionsfonder.

Och skulle kriget eskalera till ett kärnvapenkrig, så är jag helt övertygad om att alla kommer att omfamna det med öppna armar. Kärnvapenkrig har dessutom positiv klimatpåverkan, eftersom kärnvapen utplånar så många människor som producerar den ondskefulla koldioxiden.

Jag gläds hursomhelst åt alla vapentillverkare och ohederliga politiker som kan fylla sina redan överfyllda fickor med ännu mera blodspengar.

Källa:

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/04/etikprofessor-svenska-patienter-kan-fa-sta-tillbaka-for-ukrainska/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.