3 oktober 2023

”NU ÄR COVID-19 INTE LÄNGRE SAMHÄLLSFARLIG”

”Det må vara första april, men det är inget skämt. Lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19, mer känd som pandemilagen, har upphört att gälla. Covid-19 klassas numera inte heller som en allmänfarlig eller samhällsfarlig sjukdom.”

Den som tror att Folk(o)hälsomyndigheten nu uppdaterat sig med statistik från Danmark, blir däremot besviken. Trots att dansk statistik, sedan åtminstone december, visat att injicerade både smittas avsevärt oftare, hamnar på sjukhus betydligt oftare och dör oftare, fortsätter de likt en speltorsk i Las Vegas att desperat dra i handtaget på den enarmade banditen.

”Det här är tack vare den goda vaccinationstäckningen som skyddar mot allvarlig sjukdom. Då ser vi inte längre att den ska klassas som allmänfarlig, för att den inte påverkar samhället på samma sätt”.

Likt i Las Vegas är den enda vinnaren kasinot – som i det här fallet heter Moderna och Pfizer, som dessutom lyckats friskriva sig från allt ansvar, tack vare våra speltorskar till politiker och tjänstemän.

Källa:

https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/juridik/nu-ar-covid-19-inte-langre-samhallsfarlig/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.