1 oktober 2023

DET HÄR KRIGET ÄR DET STÖRSTA NÅGONSIN

Korruption är som elakartad cancer för ett samhälle. En nation som tillåter korruption att växa, kommer förr eller senare alltid att dö och innan döden inträffar, uppstår alltid ett plågsamt lidande.

Det är därför oerhört viktigt att alla samhällen som vill vara livskraftiga, har lagar som förbjuder korruption och ett rättsväsende som utreder och hårt bestraffar alla former av korruption.

Domen i Svea Hovrätt mot Telia – som frikändes efter att ha mutat Uzbekistans presidents dotter, Gulnara Karimov, med hela tre miljarder kronor – för att få kontrakt inom telekom, var en skammens dag i Sveriges historia. Enligt svensk lag, vilket säkerligen var korrekt tolkat av Svea Hovrätt, ansågs Gulnara Karimov inte vara en mutbar person. Lagstiftarna måste således, antingen ha missat att förutse detta, eller avsiktligt ha tillåtit hålet i lagen. Om svensk export är beroende av att mutor betalas ut, förefaller det inte vara en slump. Enligt Department of Justice i USA, har svenska företag också intagit en världsledande position på att tillskansa sig affärer med hjälp av mutor. Det är oerhört skamligt att svensk lag inte bestraffar detta.

En muta på tre miljarder kronor från ett halvstatligt bolag, är en skam för Sverige. Glädjande är dock att DOJ – Department of Justice i USA bestraffade handlingen med 965 miljoner USD i böter. Wallenbergkontrollerade Ericsson befäste Sveriges position som korruptionsland ytterligare, genom att få böter från DOJ på över en miljard USD för att ha mutat ett tiotal regeringar i Asien.

https://www.justice.gov/opa/pr/telia-company-ab-and-its-uzbek-subsidiary-enter-global-foreign-bribery-resolution-more-965

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/ericsson-agrees-pay-more-1-billion-resolve-foreign-corrupt-practices-act-case

DOJ utreder nu dessutom Ericsson för ytterligare mutbrott, där de uppges ha mutat terrororganisationen IS i Afghanistan.

Sverige borde inte vara en supermakt på korruption. Det kommer i förlängningen aldrig att gynna Sveriges befolkning och Sverige som nation.

Konstigt också att, mig veterligen, svenska politiker aldrig protesterat mot korruption.

Varför har inga partiledare ännu tagit avstånd från att Wallenbergkontrollerade Ericsson mutat ett tiotal regeringar i Asien? 

Att muta regeringar, borde vara hyfsat anmärkningsvärt. Kanske dessa regeringar också använt pengarna till att rigga val?

Eller det senaste, där Ericsson enligt Department of Justice, har mutat terrororganisation IS i Afghanistan?

Eller att halvstatliga Telia gav en muta på tre miljarder kronor till Uzbekistans presidents dotter? 

Eller har jag råkat missa Magdalena Anderssons och Ulf Kristerssons vidlyftiga protester och utkrävande av ansvar? 

Har kanske de före detta partiledarna Carl Bildt och Göran Persson skrivit i arga ordalag om detta i sina nyhetsbrev?

Kan det finnas fler svenska företag som tagit hem affärer på samma sätt?

Kan det finnas svenska vapenföretag som också har mutat regeringar och höga tjänstemän?

Kan det finnas utländska företag eller inhemska, som mutat Sveriges regering eller någon eller några tidigare regeringar? 

Eller är det bara i alla andra länder som sådant händer?

Hursomhelst, det är glädjande att Malmö tingsrätt nu har dömt två tjänstemän till tre och ett halvt års fängelse för grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman i härvan kring upphandlingen av Vårdinnovation.

Vd:n som gav mutorna, döms mot sitt nekande till fängelse i fyra år och näringsförbud.

Om dessa frikänns i högre rätt, om målet överklagas – vilket förefaller sannolikt, kommer jag att bränna upp mitt svenska pass och ansöka om medborgarskap i något annat land.

Förhoppningsvis, innebär domen att ytterligare domar kommer att komma, där korrupta tjänstemän hamnar på den plats där de hör hemma, det vill säga i fängelse.

”Region Skånes tjänstemän lämnade ut sekretessbelagd information till vd:n för ett företag som försökte vinna en upphandling. Nu döms vd:n och de två tjänstemännen till kännbara fängelsestraff. Straffen skärptes efter att rättegången gått i repris på grund av en jävig domare.

Vd:n döms mot sitt nekande till fängelse i fyra år och näringsförbud. De två tjänstemännen döms till tre och ett halv års fängelse. Även de har nekat till brott.

För samtliga innebär detta en skärpning jämfört med den första domen, där straffen landade på mellan två och tre års fängelse.

Männen ska betala skadestånd till Region Skåne och Västra Götalandsregionen med totalt cirka 25 miljoner kronor.

Tjänstemännen döms för för grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman, medan vd:n döms för grovt givande av muta och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.”

Det förefaller för den delen också som att det kommer att uppstå en hel del möjligheter att göra Sverige till en rättsstat, när hela historien kring injektionerna rullas upp och för den delen, kanske också kring Ukraina, som före kriget var ett av världens mest korrupta länder.

”Corruption is widespread in Ukrainian society.[1][2] In 2012 Ernst & Young put Ukraine among the three most-corrupt nations of the world—alongside Colombia and Brazil.[3] In 2015 The Guardian called Ukraine ”the most corrupt nation in Europe”.[4] According to a poll conducted by Ernst & Young in 2017, experts considered Ukraine to be the ninth-most corrupt nation in the world.[5]

Det verkar också finnas en hel del svenska ekonomiska intressen i Ukraina.

Tänk om det är så att svenska företag bidragit till att skapa den fruktansvärda situationen som nu är i Ukraina?

Varför har Wallenbergs stiftelser intresse av forskare från Ukraina?

Kan det också ha varit så att dessa forskare har arbetat med patogener, på de laboratorium, som USA:s försvarsdepartement finansierat och Ryssland påstod utgöra hot mot Ryssland?

Lite konstigt är det i alla fall tycker jag, att regeringen och Wallenberg så ofta samarbetar. Eller får alla företag samma hjälp av regeringen, som när Wallenberg tog med sig regeringen till Saudiarabien för att sälja vapen? Saudiarabien har vad jag förstått, inte typiska svenska värderingar. De halshugger årligen drygt tusen människor och har även dödsstraff för homosexuella och ingen undre åldersgräns för giftermål, för att nämna några avvikande seder. Saudiarabien har dessutom sedan 2015, bombat sönder Jemen. I rättvisans namn, alla likas värde osv, borde det väl även ha riktats sanktioner mot Saudiarabien av minst samma dignitet som de som nu riktats mot Ryssland?

”Den svenska regeringen ville inte hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik. Men ett brev från Marcus Wallenberg, styrelseordförande i vapentillverkaren Saab, till försvarsministern fick regeringen att ändra sig, rapporterar Sveriges Radio.

Tidigare har Sveriges Radio avslöjat att Sverige 2008 hjälpt diktaturen Saudiarabien med planeringen av en vapenfabrik. Avslöjandet ledde till att dåvarande försvarsminister Sten Tolgfors avgick.

Enligt nya uppgifter var regeringen från början emot att bistå Saudiarabien i bygget av vapenfabriken. Enligt Exportkontrollmyndigheten bröt samarbetet mot svenska lagar om vapenexport.

Men ett hemligstämplat brev från Saab:s styrelseordförande Marcus Wallenberg till Sten Tolgfors fick regeringen att byta fot i frågan. I brevet uttrycker Marcus Wallenberg att regeringens hållning i frågan irriterat saudierna, och att Saudiarabien därför hotade att ställa in en beställning av Saab:s militära radarsystem Erieye.

De nya uppgifterna publiceras i en kommande bok om Saudiaffären. Fredrik Reinfeldt har ännu inte ställt upp på en intervju om huruvida regeringen påverkades av Marcus Wallenberg.

– Så här får det naturligtvis inte gå till i en demokratisk stat. Det blir moraliskt och politiskt tvivelaktigt eftersom regeringen faktiskt var inne på att lägga ner projektet. Det här är en direkt påtryckning som påverkar processen, säger Mats Lindberg professor i statsvetenskap, till Sveriges radio.”

https://www.varldenidag.se/nyheter/lofven-jamforde-saudis-kvinnosituation-med-sveriges/Bbbpjx!hHJpQvR7yQeUnxizFKt2@A/

Inget ont sagt om Volodymyr Zelensky, som är president för Ukraina, som är Europas fattigaste land – och även var det före kriget. Men det förefaller lite märkligt att Zelensky uppges vara god för 1.3 miljarder dollar, vilket framkom av ”the Pandora Papers” – läckan av hemliga dokument som visade hur världens allra rikaste gömt enorma tillgångar. Flera råkade dessutom vara politiker.

”The Pandora Papers are 11.9 million leaked documents with 2.9 terabytes of data that the International Consortium of Investigative Journalists(ICIJ) published beginning on 3 October 2021.[1][2][3] The leak exposed the secret offshore accounts of 35 world leaders, including current and former presidents, prime ministers, and heads of state as well as more than 100 billionaires, celebrities, and business leaders.”

Visst kan skådespelaryrket vara extremt lönsamt för ett fåtal, men inte ens de samlade förmögenheterna hos de internationellt mycket välkända Will Smith, Chris Rock och Dave Chapelle toppar Zelenskys tillgångar. Men det kanske är så att biografintäkterna i Ukraina, där medelinkomsten är 514 USD per månad (december 2021), vida överstiger de från storfilmer och TV-serier som produceras i Hollywood.

Läs mer här, om vad ”The Guardian” skrev om Zelensky och the Pandora Papers, långt innan kriget i Ukraina började.

Det finns en hel del som tycker att kriget i Ukraina kom väldigt lägligt för de flesta av världens politiker, efter att injektionerna inte bara visat sig vara värdelösa, när det gäller att stoppa smitta, förhindra svår sjukdom och död, utan även visats sig ha gett i det närmaste oöverskådligt många sjuka och döda på grund av alla biverkningar.

De graverande uppgifterna som framkom i Pandora Papers, hotade också Zelenskys eget omval. På det sättet skulle det även gå att hävda att den alltmer eskalerande konflikten mellan Ukraina och Ryssland, också kom väldigt lägligt för Zelensky.

Den som är lätt konspiratorisk, kanske även skulle kunna påstå att kriget kom väldigt lägligt även för USA:s nuvarande president Joe Biden efter hans egna och sonen Hunter Bidens eskapader i Ukraina, enligt en artikel i RT – Russia Today. Tyvärr har nästan hela EU censurerat RT med flera andra ryska medier – vilket också skulle kunna hävdas kom väldigt lägligt, om det är så att uppgifterna är korrekta.

Tidigare påstods också Hunter Bidens laptop var rysk propaganda och avfärdades av alla medier under presidentvalet på grund av denna uppgivna anledning. Numera visade det sig att påståendet var fel, enligt bland andra New York Times. Det handlade således inte om rysk propaganda, utan om någon annans propaganda, som påverkade ett presidentval för jordens mäktigaste land, sett till både militärbudget och statsskuld med för den delen, med drygt 30 biljoner dollar. Eftersom USA ständigt behöver höja lånetaket, innebär det att USA är i en finansiellt mycket allvarlig situation där landet behöver låna allt mer för att finansiera sina utgifter. Hittills har landet kunnat finansiera väldigt mycket genom att bara trycka nya pengar. Men om dollarn upphör att vara världshandelsvaluta nummer ett, kommer USA:s stormaktstid att upphöra.

Naturligtvis har även Sverige och EU höjt penningmängden avsevärt under ”pandemin”, vilket är en av huvudorsakerna till den inflation som de flesta länder nu har.

Med risk för att bli stämd för upphovsrättsbrott av RT, men på grund av att EU anser att befolkningen inom EU inte ska få läsa RT, infogar jag en översatt version av artikeln nedan. Observera också länkarna till dokumenten, samt Daily Mail.

”Ryssland presenterar nya bevis på Ukrainas biolabs, kommentarer om kopplingar till Biden och USA

Dokumenten beskriver hur USA-finansierade dödliga patogener kan ha testats på Ukrainas egen befolkning.

Den ryska militären har presenterat dokument som visar Ukrainas intresse för att använda drönare för att leverera vapeniserade patogener utvecklade i USA-finansierade biolabs. Namn på amerikanska tjänstemän som är involverade i biolabs-projekten, och den roll den nuvarande amerikanska presidentens son spelade i programmet, offentliggjordes också under den speciella briefingen på torsdagen.

Ett av de viktigaste bevisen var ett brev från det ukrainska företaget Motor Sich till den turkiska drönartillverkaren Baykar Makina – tillverkare av Bayraktar TB2 och Akinci UAV – daterat den 15 december 2021. Ukrainarna frågade specifikt om drönarna kunde bära 20 liter aerosoliserad nyttolast till en räckvidd på 300 kilometer – vilket satte dem inom räckhåll för ett dussin stora ryska städer och nästan hela Vitryssland.

”Vi talar om Kievregimens utveckling av tekniska medel för leverans och användning av biologiska vapen med möjlighet att använda dem mot Ryska federationen”, säger generallöjtnant Igor Kirillov, befälhavare för de ryska kärn-, biologiska och kemiska skyddsstyrkorna.

Kirillov hänvisade också till ett amerikanskt patent (nr 8 967 029) för en mekanism för att distribuera aerosoliserade patogener från en drönare. Usa:s svar på en rysk undersökning från 2018 om detta patent förnekade inte dess existens, men hävdade att det tekniskt sett inte bröt mot Washingtons skyldigheter enligt fördragen om förbud mot kemiska och biologiska vapen, påpekade han.

Kirillov visade undertecknade kontrakt mellan amerikanska myndigheter – Defense Threat Reduction Agency (DTRA), Pentagon, Utrikesdepartementet – och ukrainarnas hälsoministerium, samt de specifika anläggningarna i Ukraina. Pentagon spenderade mer än 30 miljoner dollar på biologisk forskning vid bara en ukrainsk anläggning, hälsoministeriets folkhälsocenter, enligt den ryska militären.

DTRA-tjänstemannen Robert Pope var ”en av nyckelpersonerna” i programmet, och ”författaren till idén att skapa en central förvaringsplats för särskilt farliga mikroorganismer i Kiev”, sa Kirillov. Pentagons biologiska projekt i Ukraina samordnades av Joanna Wintrol, chef för DTRA-kontoret i Kiev, tills hon lämnade i augusti 2020. Hon övervakade direkt projekt UP-4, UP-6 och UP-8 för att studera dödliga patogener, inklusive mjältbrand, Kongo-Krim feber och leptospiros, enligt Kirillov.

Den amerikanska myndighetens kontaktpunkt var Ukrainas hälsominister (2016-2019) Ulyana Suprun, själv amerikansk medborgare, noterade Kirillov, medan en stor mellansteg var den privata entreprenören Black och Veatch, vars Kiev-kontor leddes av Lance Lippencott. En annan Pentagon-entreprenör, Metabiota, hade också en roll i projektet.

Kirillov sade att Hunter Biden – son till USA:s nuvarande president Joe Biden – spelade ”en viktig roll för att skapa en ekonomisk möjlighet att arbeta med patogener på Ukrainas territorium”, och pekade på flera e-postmeddelanden mellan honom och chefer för Metabiota och Black and Veatch. I synnerhet beskrev han Metabiota VP som ”en förtrogen till Hunter Biden”, baserat på deras korrespondens. Enligt generalen har ”västerländska medier” bekräftat äktheten av dessa e-postmeddelanden – förmodligen en hänvisning till material som publicerades förra veckan av den brittiska tidningen Daily Mail.

Till och med Kiev var oroat över biolabs, enligt ett PM Kirillov visade. I ett brev från 2017 från Kherson-avdelningen vid den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) sades att DTRA och Black and Veach har för avsikt att ”etablera kontroll över hur mikrobiologiska laboratorier i Ukraina fungerar och bedriver forskning om patogener av särskilt farliga infektioner som kan användas för att skapa eller modernisera nya typer av biologiska vapen”.

Kirillov pekade på ett dokument från juni 2019 från Folkhälsocentret vid Ukrainas hälsoministerium och undrade varför man insisterade på sekretess och krävde att ”allvarliga” incidenter ”inklusive försökspersonernas död” måste rapporteras till de amerikanska bioetikmyndigheterna inom 24 timmar – när andra dokument om det specifika programmet endast hänvisar till standard blodprovstagningsarbete.

”Vi utesluter inte att det officiella forskningsprogrammet bara är den ”synliga delen av isberget”, medan frivilliga i praktiken smittades med Kongo-Krim-feberviruset, hantavirus och orsaksmedlet för leptospiros”, sa generalen och anklagade USA för ”en avvisande inställning till Ukrainas medborgare” och behandlade dem som försökskaniner för biologiska och medicinska experiment.

USA har länge hävdat att anklagelserna om Pentagon-finansierade biolaboratorier i Ukraina var ”rysk desinformation”. Tidigare denna månad vittnade dock den amerikanska diplomaten Victoria Nuland inför senaten om att ”biologiska forskningslaboratorier i Ukraina” existerade, och att Washington arbetade med Kiev ”för att se till att materialen i biologisk forskning inte faller i händerna på ryska styrkor”.

Enligt Kirillov ”transporterades alla patogena biomaterial som lagras i Ukraina med militära transportflygplan till USA via Odessa”, i början av februari 2022. Den 24 februari, när ryska trupper gick in i Ukraina, beordrade hälsoministeriet i Kiev att de återstående stammarna skulle förstöras, säger generalen.

Kirillov sade att det ryska ingripandet stoppade aktiviteter vid fem ukrainska biolabs som hade arbetat med mjältbrand, harpest, brucellos, kolera, leptospiros och afrikansk svinpest.”

Om innehållet i RT:s artikel är korrekt och inte Daily Mail och New York Times ljuger om laptopen, förefaller det även som att de så kallade ryska krigsbrotten i Bucha/Butja, som bland annat SVT skrivit om, och även Ulf Kristersson förfasat sig över, också kom väldigt lägligt.

Om det RT skrivit om är sant, borde det väl vara extremt korkat av ryssarna att avrätta oskyldiga civila, om de vill få opinionen på sin sida? Det förefaller som att det borde vara betydligt mer värdefullt för andra än ryssarna att något sådant inträffade?

Eller låter det rimligt? Eller att ryssarna hittade på historien i RT och därefter, för att öka trovärdigheten och vinna över fler till sin sida, börjar avrätta civila och dekorera massgravar med barnstövlar? Och varför begravde de inte alla och lämnade någon som ser ut att vara civil, bakbunden och skjuten på gatan? Och minerade kroppar? Jag kan inte minnas att jag läst att ryssarna gjort det någon annanstans i modern tid.

Skulle det kunna vara så, att de som varit involverade i biolabben i Ukraina och i korruptionen, har så oerhört mycket att förlora, om det skulle visa sig att ryssarna har rätt gällande det som framförts i artikeln i RT, att de hyr in yrkessoldater/mördare, för att iscensätta både detta och ännu värre saker framöver?

För en knapp vecka sedan lämnade ryska trupper Kiev-förorten Bucha.

Kort efter att de ryska trupperna lämnade Bucha, så postade Buchas borgmästare en kort videohälsning, där han spred rasistiska kommentarer om ryssar, samt meddelade att staden var befriad. I det här klippet nämnde han ingenting om att någon ”massaker” skulle ha utförts. Här är länk, en ukrainsk källa, #1:

https://lb.ua/society/2022/04/01/511948_bucha_vilna_vid_rosiyskih.html

I nästa länk, länk #2 helt enkelt, så skriver ukrainarna öppet att de har inlett en anti-terror-rensning av Bucha, i vilken man ämnar mörda så kallade ”ryska sabotörer” och ”pro-ryska kollaboratörer”. Den här länken lades upp av samma ukrainska Bandera-sajt, den 2:a april, alltså innan Ukraina började påstå att Ryssland hade genomfört en massaker. Notera att man i artikeln fortfarande inte nämner någonting om att det skulle ligga massor av döda på gatorna här, och i det nästan 8 minuter långa klippet i artikeln. https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html

De ukrainska statliga terrorist-styrkorna plus Azov-n*zisterna, avrättade massor av civilpersoner, inklusive de som tog emot matpaket från Ryssland länk #3, en Twitter-tråd:

I länk #4 hör vi hur Azov-terroristen Sergey Korotkikh och hans manskap pratar om att skjuta folk utan blåa armband.

Eller är det rimligare att tro att det svenska Ericsson åkte dit på, liksom Telia, var engångsföreteelser och att vapenindustrin, som tjänat enorma pengar på grund av kriget i Ukraina, aldrig skulle agera på något liknande sätt? Om detta leder till en ny järnridå kommer vapenindustrin att tjäna pengar som aldrig förr.

Så som världens ledare agerar, genom att ösa vapen över Ukraina – samtidigt som de säger att Putin är galen, framstår det som att de gör allt för att starta ett tredje världskrig. Eller sänka hela världsekonomin, för att kunna införa Klaus Schwabs World Economic Forums agenda, där ingen äger något och alla övervakas i ett social credit system, som får övervakningssamhället i boken 1984 att se slapphänt ut i jämförelse. Med det i baktanke, är det skrämmande hur många av världens ledare, som är medlemmar i den organisationen, som till exempel Magdalena Andersson.

För den som anser att människor släpper ut för mycket koldioxid, att jorden är överbefolkad och vill införa en ny global regering och ett globalt övervakningssamhälle med ransonering av koldioxid på individnivå i livsmedelsaffären, håller det på att uppstå ett ”drömläge”, med kommande brist på både energi och mat. Den kommande bristen accelereras dessutom av hur nästan alla politiker skriker om att stänga av gas och olja från Ryssland och införa allt hårdare sanktioner. Det verkar som att de flesta redan har glömt denna vinters skyhöga energipriser.

Den som kan tänka långsiktigt, eller åtminstone till nästa vinter, borde kanske oroa sig för mångdubbelt högre energipriser och vara beredd på att frysa rejält och även dö av köld. När det är brist på mat och energi, på riktigt, betyder det att det inte kommer att finnas tillräckligt med mat och energi till alla. Inte ens den som har det gott ställt, kommer att kunna köpa något som inte finns. Men om planen är att införa ett nytt globalt övervakningssamhälle, bäddar det som händer för införandet av den nya världsordningen.

Om Putin är så oerhört korkad, att han ligger bakom krigsbrotten, bör han givetvis avrättas, liksom de soldater som utfört handlingarna. Om det inte förhåller sig på det sättet, vilket förefaller mer sannolikt, är det väldigt många andra som bör avrättas, eller vad man nu bör göra med personer som begår sådana handlingar.

Alla krig är vidriga och handlar alltid om pengar på bekostnad av människors liv och lidande.

Frågan är om inte det här kriget är det största kriget någonsin och att det började långt innan kriget i Ukraina.

Källor:

https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/juridik/skarpta-straff-i-harvan-kring-vardinnovation/

https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_in_Ukraine

https://en.wikipedia.org/wiki/Pandora_Papers

https://www.rt.com/russia/553067-ukraine-biolabs-hunter-biden-documents/

https://www.theguardian.com/news/2021/oct/03/revealed-anti-oligarch-ukrainian-president-offshore-connections-volodymyr-zelenskiy

https://www.aljazeera.com/news/2021/10/5/pandora-papers-no-re-election-for-ukraines-comedian-president

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.