1 oktober 2023

”TOPPJOBBET” SOM SYNLIGGÖR DEN SVENSKA KORRUPTIONEN

Det var en gång en sång, som skulle påminna om fornstora dagar, när Sverige var en supermakt, som genom hjältekonungarnas krig erövrat stora delar av Europa.

Numera är Sverige, i förhållande till sin storlek, en supermakt på korruption, efter att Telia och Ericsson fick böter av USA:s justitiedepartement, DOJ, på 995M USD, respektive över EN MILJARD USD. 

TOTALA SUMMAN AV MUTOR ÖKADE MED 605% – UPPDATERAD 2022-03-02

Halvstatliga Telia tyckte att det var en klok idé att muta Uzbekistans presidents dotter, Gulnara Karimov, med 3 miljarder kronor, för att Telia skulle ”vinna” kontrakt inom telekom.

Ericsson hade i sin tur, mutat ett tiotal olika regeringar i Asien, för att också ”vinna” kontrakt inom telekom. Efter att DOJ upptäckt korruptionen, lovade Ericsson dyrt och heligt att skärpa rutinerna, som alla ynkryggar gör, som blivit tagna med hela armen nere i syltburken.

För att säkerställa att Ericsson inte skulle göra om något liknande, krävde DOJ full insyn i allt. Men inte ens det hjälpte. Mutorna fortsatte och Ericsson utreds nu för att ha mutat terrororganisationen IS i Afghanistan – för att återigen kunna sälja extra mycket utrustning inom telekom och ”boosta” sina försäljningssiffror.

Ericsson är visserligen inte halvstatligt som Telia, men den svenska regeringen är däremot halvt om halvt kontrollerad av familjen Wallenberg. I alla fall som det såg ut, när de tog med sig den feministiska regeringen ned till det krigförande landet Saudiarabien. Wallenberg tog med sig regeringen för att kunna sälja ännu mera vapen till saudierna, som de sedan använder mot Jemen – som är ett av jordens allra fattigaste länder. Saudiarabien har krigat mot Jemen sedan 2015. 

Saudiarabien, som årligen halshugger ett tusental personer och bestraffar regimkritiker med allt från 100 piskrapp till halshuggning, är naturligtvis ett utmärkt land att exportera vapen till och handla olja från. Saudiarabien har till skillnad från Ryssland exakt sådana värderingar, som både EU och den svenska regeringen värnar om. 

För visst är dödsstraff för homosexualitet någonting mycket bra och eftersträvansvärt, som skall premieras? Saudiarabien är också ett föregångsland när det gäller giftermål då det inte finns någon undre gräns för hur gammal flickan måste vara för att få gifta sig. Att utöva kristendom, är också olagligt. Annat är det med Ryssland, de är riktigt vidriga. Putin han är galen han och man blir så förbannat när man ser de där ryska lökkupolerna på kefirpaketen, som tur nog nu Arla lovat att åtgärda. 

Tänk om Putin kunde vara mer som Saudiarabien, så att vi kunde köpa deras olja och sälja vapen till dem, så att oljan inte behöver transporteras så långt, för miljöns skull.

Hursomhelst, hade Anders Tegnell, blivit lovat ett toppjobb av regeringen – sannolikt för att han plötsligt ”råkade” ändra sig om det där med flockimmunitet – som förmodligen var ett riktigt stort irritationsmoment för AstraZeneca, Moderna och Pfizer. 

Dessutom hade läkemedelsindustrin också, genom sin marknadsföringskampanj, fått medelsvensson, att formligen skrika efter injektionerna. Kampanjen hade nämligen gjort att majoriteten, på rekordtid, blivit livrädda för att dö, vilket satte en otrolig press på politikerna, att kunna leverera tillräckligt många injektioner, till den livrädda befolkningen. Säkerligen var det även många av politikerna, som också var livrädda, både för att få covid-19 och kanske ännu mer för att kanske inte bli omvald och då riskera att bli av med alla förmåner och väl tilltagna löner. 

Politikerna utsattes på för en oerhörd press, både från folket och från sina sponsorer. Sagt och gjort, gällde det att få Tegnell att kvickt som sjutton ändra inställning. 

Att stå där och prata om naturligt immunitet, flockimmunitet och att smittkoppor var den enda sjukdom som mänskligheten möjligen lyckats vaccinera bort, som Anders Tegnell gjorde, var naturligtvis katastrofalt. Och vad var då bättre än att lova att sparka någon uppåt, som det gjorts åtskilliga gånger med bland annat Dan Eliasson?

Dessutom, om det inte finns någon lämplig ledig tjänst, går det alltid att skapa någon ny och till och med nya myndigheter, om så skulle behövas. Det är ingen slump att Sverige har fler myndigheter än de flesta länder och att dessa ofta leds av de mest inkompetenta av de inkompetenta. Anders Tegnell, som varit forskare och därmed inte accepterar vad som helst, blev däremot lovad något ännu bättre, en topptjänst på självaste WHO.

Men, tydligen hade den feministiska regeringen slarvat med att kommunicera ut detta till WHO, som inte kände till att Anders Tegnell fått någon topptjänst hos dem. Han hade överhuvudtaget inte fått någon tjänst överhuvudtaget på WHO.

Hade det här inte handlat om korruption, hade naturligtvis WHO annonserat ut den aktuella tjänsten, fått in ansökningar, noggrant gått igenom dessa och därefter kallat Tegnell till intervju, om han hade lämnat in någon ansökan.

Det är i alla fall min blygsamma gissning, som så klart kan vara fel.

Jag gissar hursomhelst även att WHO kommer att ”lyckas” ordna fram ett toppjobb åt Anders Tegnell.

Källa:

https://www.hbl.fi/artikel/forvirring-kring-tegnells-nya-jobb-pa-who-jobbet-finns-inte/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.