7 december 2023

OM RIKSDAGEN, WEF OCH DEN NYA LAGSTIFTNINGEN FÖR TVÅNGS-”VACCINERING” AV BARN

Politiker som aldrig har varit något annat än politiker, är ett märkligt fenomen. De har som regel alltid väldigt mycket mer makt än vad deras kompetens och kunskapsområde berättigar. 

I Sverige och många andra länder, är politiker en väg till att göra karriär – att få allt mer välbetalda tjänster och förmåner som är ytterst få förunnat – förutom för politiker. Inom politiken, är det viktiga inte vad du har för kvalifikationer, utan vilka du känner. Det är därför ingen slump, att de som i princip aldrig haft ett riktigt arbete och istället varit politiskt aktiva sedan barnsben, har störst nätverk och de främsta posterna för det aktuella partiet. 

Eftersom dessa politiker aldrig eller mycket sällan byter arbete, ör det inte långsökt att förutsätta att det allra viktigaste, verkar vara att behålla, befästa och avancera sin position. Av detta följer också att det därför är oerhört viktigt att följa partilinjen.

Under mandatperioden 2010-2014, inträffade endast nio fall där riksdagspolitiker röstade emot den egna partilinjen. De flesta av gångerna berodde på misstag.

Detta gör naturligtvis även att personvalet blir en illusion. Oavsett vem du än röstar på, kommer denna ändå alltid att följa partilinjen, förutom på grund av misstag.

Utöver att nästan alla politiker därigenom blir onödiga kostnader – då det borde räcka med att varje parti istället representeras av en person, som har rösträtt i förhållande till antalet mandat, blir de politiska partierna oerhört sårbara för påverkan utifrån. 

Den som kan påverka en mycket begränsad grupp, till exempel partiledare eller partistyrelse, kan snabbt och effektivt påverka alla beslut i ”rätt” riktning. Detta oavsett om det handlar om lobbyister från olika företag, så som läkemedelsbranschen, tillverkare av biobränslen, kinesiska vindkraftverksindustrin, vapenindustrin – kanske framförallt den svenska, eller underrättelsetjänster från olika länder, och så vidare.

Eller varför inte WEF – World Economic Forum – där Sveriges egen statsminister, Magdalena Andersson är medlem. 

WEF, som årligen samlar världens allra rikaste och mäktigaste i Davos i Schweiz, har en agenda, som får den Islamiska Statens plan att förändra världen att se blygsam ut i jämförelse. 

Men lita inte på mig, utan studera WEF:s egen webbsida och filmer och bilda din egen uppfattning.

World Economic Forum Presents: The Great Reset—”You’ll own nothing, and you’ll be happy.”

2030Vision

https://www.weforum.org/projects/frontier-2030

Kanske känner du också igen någon av dessa medlemmar?

Om du inte kände igen alla, finns det garanterat många du själv kan hitta och känna igen genom att söka på WEF:s egen hemsida.

För allmänbildningens skull, kan det däremot vara bra att veta, att Laurenze D. Fink, även kallad Larry Fink, är grundare, styrelseordförande och CEO/VD för en av jordens största och mäktigaste fondförvaltare, Black Rock. De förvaltar över 10 biljoner USD, dvs cirka 100 000 000 000 000 kr. Den norska statliga oljefonden, NBIM, som är ansedd av att vara en av de allra största i världen, förvaltar omkring en tiondel av detta. Men för sakens skull, är även Norges förre statsminister, Erna Solberg medlem i WEF. Norges nuvarande statsminister, Jonas Gahr Støre, är naturligtvis också omnämnd på webbsidan.

Observera att personerna ovan, bara utgör ett axplock. De flesta av jordens allra rikaste och mäktigaste, är medlemmar i WEF, liksom de flesta statschefer. Att påstå att WEF är mäktigare än USA och EU tillsammans, är således ett understatement.

Men visst har WEF haft en otrolig tur med allt som hänt? Från svininfluensa och SARS-CoV-2 – som alla reducerat och reducerar jordens befolkning – dvs de som släpper ut mest koldioxid. Injektioner som reducerar koldioxidutsläppen ytterligare. Införandet av digitala pass – som möjliggör maximal kontroll. Global censur av medier och sociala plattformar. Och all relaterad ny lagstiftning som införts, liksom kontroll av stora mängder demonstranter – som demonstrerat för frihet eller valfusk.

Det är också en himla tur att det nuvarande ekonomiska systemet råkat skuldsättas extra mycket under pandemin. Likaså att konflikten i Ukraina och de massiva ekonomiska restriktioner mot Ryssland kan komma att förinta det globala ekonomiska systemet. Det är nog bara en slump att allt händer nu, inför deras Great Reset av det nuvarande ekonomiska systemet.

https://www3.weforum.org/docs/WEF_Digital_Transformation_Powering_the_Great_Reset_2020.pdf

För visst har det alltid införts sådana sanktioner mot alla länder som krigar?

Och visst förefaller det fullkomligt osannolikt att de bakom sanktionerna inte alls känner till något av följande och de mycket troliga samhällsekonomiska konsekvenserna av dessa?

– Att Indien, Kina och Ryssland börjar handla med andra valutor än dollar?

– Att Ryssland står för 45% av all gas, 45% av allt kol och 25% av all olja som EU använder?

– Att Ryssland står för 13% av all gödselproduktion i världen?

– Att 40% av allt uran som Sverige använder, kommer från Ryssland? 

– Att Ryssland står för 80% av marknaden för safirsubstrat – tunna plattor av konstgjord sten, som används i ”alla processorer i världen”, inklusive de som tillverkas av AMD och Intel.

– Att Ryssland står för 38% av världsproduktionen av palladium – som är nyckelingrediensen i katalysatorer – bilars avgasrening.

Hursomhelst, tillbaka till ämnet. Att politiker, till och med oftare än företagsledare, är psykopater – som främst ser till sin egen nytta, det vill säga egen makt över andra och pengar, ökar ytterligare risken för påverkan utifrån, liksom att bli medlemmar i vissa typer av organisationer och maktsfärer.

Braun, S., (2017-05-19), Leader Narcissism and Outcomes in Organizations: A Review at Multiple Levels of Analysis and Implications for Future Research. 

”Narcissists often pursue leadership and are selected for leadership positions by others. At the same time, they act in their own best interest, putting the needs and interests of others at risk.”

O’Reilly, C. A., Pfeffer, J., (April 2021), Personality and Individual Differences, Why are grandiose narcissists more effective at organizational politics? Means, motive, and opportunity.

”We report the results of three studies that show: (1) those higher in narcissism are more likely than those who are lower to see organizations in political terms (opportunity), (2) they are more willing to engage in organizational politics (motive), and (3) they are more skilled political actors (means).”

Leon F. Seltzer Ph.D. förklarar i en artikel varför fenomenet är så vanligt, ”Narcissism: Why It’s So Rampant in Politics”, Psychology Today.

”Consider that two of the things narcissists most desire are money (i.e., lots of money) and power (the more the better). And these two assets can be tightly interwoven. Consider also that many of the individuals entering the political arena have already made their fortune, or inherited it. So what typically drives them is a lust for power, prestige, status, and authority. These (let’s call them) ”objects of admiration” not only gratify their need for self-aggrandizement by feeding their oversized ego. They also provide them with compelling evidence to confirm their sense of superiority to others—probably their most coveted need of all.

Att ”hela riksdagen” nu verkar komma att fatta ytterligare beslut som hjälper läkemedelsföretagen att tjäna ännu mer pengar, är tyvärr inte särskilt överraskande.

Vargar gör vad vargar gör, kleptomaner gör vad kleptomaner gör, prostituerade gör vad prostituerade gör och politiker gör vad politiker gör.

Förslag till riksdagsbeslut

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att överväga att göra det allmänna vaccinationsprogrammet obligatoriskt för alla barn och tillkännager detta för regeringen.

2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen ska se över vilka sanktionsmöjligheter som krävs gentemot föräldrar som vägrar låta sina barn delta i det allmänna vaccinationsprogrammet, och detta tillkännager riksdagen för regeringen.

3. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om desinformation rörande vaccinationer och svensk sjukvård samt behovet av ett arbete mot detta och tillkännager detta för regeringen.

4. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen bör ta initiativ till de nödvändiga lagändringar som krävs för att möjliggöra vaccination av barn då endast en av vårdnadshavarna godkänner detta, även för andra vaccinationer än de som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet, och tillkännager detta för regeringen.

5. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen omgående bör återkomma till riksdagen med lagstiftning som möjliggör s.k. vaccinationspass vilka kan användas för att låta de som vaccinerat sig återgå till ett mer normalt liv utan restriktioner påkallade av covid-19 och tillkännager detta för regeringen.

Källor:

https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/folkhalsofragor_H901SoU16

https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/obligatoriskt-allmant-vaccinationsprogram-for_H9022230

https://moderaterna.se/stockholm/politiker/erik-ottoson/

https://sverigesradio.se/artikel/5941556

https://www.weforum.org/people/magdalena-andersson

https://www.weforum.org/people/stefan-lofven

https://www.weforum.org/people/carl-bildt

https://www.weforum.org/people/sergey-brin

https://www.weforum.org/people/tedros-adhanom-ghebreyesus

https://www.weforum.org/people/arnold-schwarzenegger

https://www.weforum.org/people/angela-merkel

https://www.weforum.org/people/ursula-von-der-leyen

https://www.weforum.org/people/justin-trudeau

https://www.weforum.org/people/mark-zuckerberg

https://www.weforum.org/agenda/authors/borje-ekholm

https://www.weforum.org/agenda/authors/greta-thunberg

https://www.weforum.org/agenda/authors/georgesoros

https://www.weforum.org/agenda/authors/billgates

https://www.weforum.org/agenda/authors/larry-fink

https://www.weforum.org/people/erna-solberg/

https://www.weforum.org/people/jonas-gahr-store

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC5437163/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886920307480

https://www.psychologytoday.com/us/blog/evolution-the-self/201112/narcissism-why-its-so-rampant-in-politics

https://www.rt.com/russia/551764-gas-eu-standoff-ukraine/

https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-russia-fertilizers/update-1-russian-ministry-recommends-fertiliser-producers-halt-exports-idINL2N2V71JG

https://www.rt.com/business/551539-microchip-war-russia-sanctions/

https://www.rt.com/business/551629-russia-sanctions-metal-ban/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.