31 maj 2023

THE TRUTH ABOUT LYING IN INTERNATIONAL POLITICS

John Mearsheimer, professor of Political Science at the University of Chicago, provides the first systematic analysis of lying as a tool of statecraft. He identifies the varieties, the reasons, and the potential costs and benefits, arguing that leaders often lie for good strategic reasons, while distinguishing between lying to another state and lying to one’s own people. John Mearsheimer is also the co-director of the Program on International Security Policy at the University of Chicago and has written extensively about security issues and international politics. The World Beyond the Headlines is a project of the Center for International Studies, which brings scholars, journalists, and world leaders to the University to discuss issues of current global importance.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.