28 september 2023

EU ALLTMER ETT GLOBALISTISKT KONTROLLSAMHÄLLE – UPPDATERAD 2022-03-02

När jag först såg denna artikel i Fria Tider, trodde jag att den handlade om Ryssland. Att ryssar riskerade 25 års fängelse för att skriva något negativt om Putin – och tyckte att det verkade riktigt maktfullkomligt galet, men det visade sig handla om Tjeckien och Slovakien. 

”Tjeckisk polis utreder redan dussintals klagomål från personer som anmält någon för att offentligt ha visat sympati för den ryska invasionen av Ukraina.

På lördagen varnade riksåklagaren Igor Stříž för att man kan riskera upp till tre års fängelse för att ha stöttat rysk aggression, till exempel genom demonstrationer eller yttranden i sociala nätverk, skriver tjeckiska medier.

I grannlandet Slovakien är straffskalan för olaga Putinhyllning 10–25 års fängelse.

– För offentliga yttranden som stödjer ryskt agerande, som fälls på nätet eller i något annat sammanhang, riskerar du mellan ett och tre års fängelse. Vi bedriver övervakning online för att hitta kommentarer som uttrycker stöd för Ryssland, säger en talesman för polisen till den statliga tv-kanalen RTVS.”

Att yttra åsikter som överheten inte tycker om, det vill säga ”fel” ord, kan alltså i vissa EU-länder numera leda till 25 års fängelse.

Oavsett vad man tycker om Putin, borde yttrandefrihet – som även innefattar rätten att få tänka fel, stå över allt annat. 

Tidigare förbjud EU sändningar från de ryska medierna Sputnik och RT. De sociala plattformarna Meta och Youtube, följde lydigt efter.

Anledningen påstås vara att de sprider propaganda, som om det nu funnits någon tidning, social plattform eller mediakanal, som inte gjort det under ”pandemin” med oerhörda konsekvenser, som vi ännu bara sett början på.

Eller finns det någon, som med handen på hjärtat, vågar påstå att exempelvis SVT, Sveriges Radio och TV4 alltid rapporterar sakligt och objektivt.

Personligen, anser jag det säkrare att få en bättre bild av verkligheten, genom att försöka se den från så många sidor som möjligt. Min personliga åsikt är att alla krig är vidriga och i princip alltid handlar om pengar och makt – för en eller flera parter, även om det påstås handla om demokrati, frihet, religion och så vidare. Jag är mot krig och för handel mellan alla länder – eftersom det skapar mest välstånd och välmående hos flest människor.

Sovjetunionen var i mina ögon ingen mönsterland, utan det motsatta, men det finns inte längre. Men utan dem och deras soldater, som det dog miljontals av, de flesta ryssar, hade Hitler inte kunnat besegras. Totalt förlorade de omkring 20 miljoner människor mot nazisterna, så det är förståeligt att de har lite svårt för nazister än idag. Och det verkar finnas en och annan i Ukraina.

Tidigare stack vaxzistiska Österrike ut med allmän ”vaccinationsplikt” med experimentella mRNA-preparat, liksom nyvaxzistiska Region Dalarna, Region Blekinge och Region Kalmar med sina ”vaccinationstvång” för vårdpersonal.

EU verkar således ha gått från att bestämma vilken form gurkor skall ha, till att bli en alltmer renodlad fascistunion.

När kommer det kontantlösa samhället med det uppgraderade passet där EU även kontrollerar vår koldioxidförbrukning? 

Källor:

https://www.friatider.se/nya-eu-25-ars-fangelse-att-gilla-putin-pa-facebook

https://www.rt.com/russia/551069-meta-blocks-russian-media-apps/

https://www.rt.com/russia/551063-russian-media-banned-eu/

https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties_of_the_Soviet_Union

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.