3 oktober 2023

FÄLLS I GRANSKNINGSNÄMNDEN FÖR SKRÄMSELPROPAGANDA

Efter att ha blivit anmälda av en tittare, fäller Granskningsnämnden för Radio och TV, 2022-02-28, TV4 för att ha brutit mot kravet på saklighet. Kanalen döms till att på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut. (Dnr: 21/04568)

”Det aktuella inslaget handlade bland annat om en ökad smittspridning av covid-19 och protester mot ökade restriktioner i flera europeiska länder. I en del av inslaget sa programledaren att tonen hårdnar från de europeiska ledarna och att Tysklands hälsominister inte skrädde orden när han förutsåg vad som var att vänta. Därefter visades ett klipp där Tysklands hälsominister sa följande (enligt programföretagets översättning).

Troligen kommer varje tysk i slutet av vintern att cyniskt uttryckt antingen vara vaccinerad eller död. Så är det faktiskt. Med den väldigt smittsamma deltavarianten är det ett sannolikt scenario.

Därefter intervjuades en utrikeskommentator som bland annat sa att talen går uppåt dramatiskt i Tyskland och att man har problem med att intensivvårdsplatserna börjar fyllas upp och att det är skälet till att Tysklands hälsominister nu tar till storsläggan.”

Källa:

https://webbdiarium.mprt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.