8 december 2023

USA OCH UKRAINA FÖRSÖKTE DÖLJA UTVECKLANDET AV MASSFÖRSTÖRELSEVAPEN – UPPDATERAD 2022-03-15

Kanske någon minns att Irak blev invaderat år 2003, på grund av att det skulle finnas massförstörelsevapen där, trots att FN:s vapeninspektör, svenske Hans Blix, och flera andra, hävdade att det inte fanns några sådana? 

Kanske någon minns att FN:s generalsekreterare Kofi Annan, kallade invasionen för illegal?

Nästan all infrastruktur förstördes och upp till över en miljon irakier dog under de tre första åren som kriget pågick.

Efter att Saddam störtats, fick Irak betala krigsskadestånd, där det mesta, 78%, gick till globala företag, som Texaco, Halliburton, Mobil, Shell, Nestlé, Pepsi, Philip Morris, Sheraton, Kentucky Fried Chicken, American Express och Toys R Us.

Hur som helst, har Ryssland, enligt uppgift, förstört 7 av USA:s försvarsdepartements, det vill säga Pentagons, laboratorium för bland annat kemiska och biologiska vapen i Ukraina.

Om detta är korrekt, är det naturligtvis ytterst allvarligt, och för den delen även förståeligt, att Ryssland kanske inte vill ha dessa laboratorium så nära. USA verkar onekligen ha haft lite säkerhetsproblem med andra bio-lab, ”The Pentagon Bio-Weapons.

Enligt vad som framgår av webbsidan för USA:s ambassad i Ukraina, har de tagit bort samtliga dokument som länkarna går till.

https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/

Samtliga dokument finns emellertid kvar hos INTERNET ARCHIVE Way Back Machine.

Nästan alla av dessa laboratorium, verkar ha arbetat med patogener, dvs smittämnen som bakterier, virus och svampar och ämnen som prioner.

Lviv Research Institute of Epidemiology and Hygiene

Zakarpartska Diagnostic Laboratory

Ternopil Diagnostic Laboratory

SARS-CoV-2 är ett utmärkt exempel på patogen.

Det viruset påstods ha uppstått naturligt på en marknad i Kina. Senare visade det sig, med största sannolikhet, ha utvecklats i laboratorium, finansierade av USA.

Ännu senare visade det sig, att Moderna, hade patent på delar av viruset, som företaget fått beviljat, innan pandemin bröt ut.

Som av en slump, har också Ukraina och USA ingått avtal, som väcker vissa associationer.

”Agreement between the United States of America and Ministry of Health of Ukraine Concerning Cooperation in the Area of Prevention of Proliferation of Technology, Pathogens and Expertise that could be Used in the Development of Biological Weapons”

Före att Ryssland sägs ha slagit ut dessa eller kanske mer troligt, en del av dessa, har Hälsoministeriet i Ukraina, enligt tre läckta dokument – som förefaller vara genuina, beordrat att förstöra patogenerna. Det ena är order från Hälsoministeriet om att destruera alla patogener, daterad 2022-02-24. De övriga är bekräftelser från två olika laboratorier om att detta utförts, samt vilka patogener som destruerats.

Att detta skett, bekräftades igår, 2022-03-07, av Rysslands Försvarsministerium, enligt en artikel i Sputnik.

”The US Defence Threat Reduction Agency has been working in Ukraine since 2005, and been involved in the construction, modernization and operation of over a dozen biolabs suitable for storing or working with pathogens, including those used in bioweapons. Moscow has expressed deep concerns about these facilities in recent years.Ukrainian authorities have been instructed to scrub clean evidence related to the operation of a Pentagon-funded biological warfare programme in Ukraine, Russian Defence Ministry spokesman Igor Konashenkov has said.”

”To prevent the disclosure of facts of violations by the United States and Ukraine of Article 1 of the Biological Weapons Convention, the Ukrainian Ministry of Health sent instructions to all biological laboratories to urgently eliminate stored stocks of dangerous pathogens,” Konashenkov said in a briefing Sunday.”

”The military spokesman accompanied his remarks with excerpts of documents provided by employees of Ukrainian biolabs regarding a 24 February letter by Ukrainian Minister of Health Viktor Liashko ordering the destruction of pathogens including anthrax, the plague, tularemia, cholera and other deadly diseases.”

Enligt artikeln, har USA arbetat med biologiska vapen i Ukraina ända sedan 2005. Försvarsministeriet har börjat med att delge allmänheten 5 dokument – hälsoministerns order, samt ytterligare 4 sidor. När analysen är klar, kommer ytterligare dokument att publiceras.

”The United States has been engaged in the construction, modernization and operation of Ukrainian biological laboratories since at least 2005.

In April 2020, lawmakers from Ukraine’s Opposition Platform – For Life party requested a government probe into the operation of American biolabs in Ukraine, alleging that since their deployment, Ukraine has faced otherwise inexplicable outbreaks of dangerous diseases, such as the 2009 outbreak of hemorrhagic pneumonia, cholera outbreaks in 2011, 2014 and 2015, and an outbreak of hepatitis A in 2017. In early 2016, at least 20 Ukrainian servicemen died from a mysterious flu-like virus, with 364 more people succumbing to swine flu months later.

The US Embassy in Kiev dismissed the probe request, accusing Opposition Platform – For Life of spreading ”disinformation” and suggesting that the Pentagon-affiliated Biological Threat Reduction Programme was merely working ”with the Ukrainian Government to consolidate and secure pathogens and toxins of security concern in Ukrainian government facilities.” At the same time, the Embassy scrubbed information about the work of two of the aforementioned biolabs.

Last year, Russian Security Council Secretary Nikolai Patrushev told a Russian newspaper that Moscow was aware of the creation of new US military biolabs near Russia and China, and that Russian authorities had reason to believe that biological weapons were being developed there.

”We have been assured that these are research centres where the Americans help local scientists to develop new ways to combat dangerous diseases. But in truth the authorities of those countries where these facilities are based have no idea what’s going on within their borders. Naturally, we and our Chinese partners have questions. We are told that the facilities operating near our borders are peaceful sanitary and epidemiological stations, but for some reason they are more reminiscent of Fort Detrick in Maryland, where the Americans have been working in the field of military biology for decades,” Patrushev said.”

De ytterligare dokument som publicerats, efter att jag skrev artikeln 2022-02-28, är dessa:

Källor:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hans-blix-om-usa-s-invasion-av-irak-de-var-hoga-pa-militara-aktioner

https://www.theguardian.com/world/2004/oct/16/iraq.comment

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_War

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_and_weapons_of_mass_destruction

https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/

http://web.archive.org/web/20220121134636/https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/

http://web.archive.org/web/20210508204337/https://photos.state.gov/libraries/ukraine/895/pdf/dtro-btrp-regulatory-factsheet-eng.pdf

http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/

https://sputniknews.com/20220308/china-demands-answers-from-us-over-russian-revelations-about-military-biolabs-in-ukraine-1093687778.html

https://sputniknews.com/20220306/kiev-regime-sought-to-scrub-evidence-of-pentagon-backed-biowarfare-programme-russian-mod-reveals-1093637704.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.