10 december 2023

INDIENS LÄKEMEDELSVERK AVSLOG ANSÖKAN

I Indien, som har 1.3 miljarder invånare, har deras motsvarighet till Läkemedelsverket, CDSCO – Central Drugs Standard Control Organization, nyss avslagit Pfizer ansökan om nödgodkännande för sitt mRNA-preparat Comirnaty, på grund av oro kring preparatets säkerhet och brist på kliniska studier.

”NEW DELHI : A subject expert committee at India’s drug regulator, Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), on Wednesday rejected the proposal from Pfizer Ltd seeking emergency licensure for its covid-19 messenger RNA vaccine over concerns about the vaccine’s safety and lack of clinical trials.”

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Indien

https://www.livemint.com/news/india/regulatory-panel-rejects-pfizer-s-application-for-eua-on-safety-concerns-11612519696082.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.