28 september 2023

RÄKNINGEN FÖR TESTER, INJEKTIONER & RESTRIKTIONER

Nu har den första räkningen kommit för de extra kostnader som regering och riksdag skapat genom köp av 100 miljoner injektioner, 10 miljoner donerade doser, 150 miljarder till EU:s Coronafond, 25 miljarder för PCR-tester och ytterligare hundratals miljarder i relaterade paket och stöd till regioner och kommuner och så vidare. Sedan tillkommer så klart alla andra ”projekt” som de lagt ut pengar på, som subventionerad – läs nästan gratis el, till Facebook och Google, samt de kostsamma vindkraftverken och mycket mer. 

”Högre inkomster och pensioner samt lägre inkomstskatt gör att den disponibla inkomsten ökar för de flesta hushåll 2022. Men en hög inflation gör att det ändå blir mindre kvar att leva på varje månad när nödvändiga utgifter är betalda. Det uppger Swedbank som också uppger att det av Swedbanks typhushåll enbart är pensionärer med inkomstpension som får mer kvar att leva på i januari 2022 jämfört med för ett år sedan. Det visar nya beräkningar från Swedbank och sparbankerna.

– Trots högre inkomster och lägre skatter 2022 har de flesta mindre kvar att leva på efter att nödvändiga levnadskostnader är betalda jämfört med för ett år sedan. Priserna förväntas dessutom fortsätta öka under året, vilket kommer kännas ytterligare för hushållen, säger Arturo Arques, privatekonom för Swedbank och sparbankerna.”

Se även:

I AUSTRALIEN KOSTADE VARJE RÄDDAT LIV ÖVER 33 MILJONER

Källor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.