29 september 2023

LÄKEMEDELSBRANSCHEN OCH EU KOMMER ATT GÖRA ALLT FÖR ATT BEHÅLLA DE DIGITALA PASSEN

Vaccinsamordnare Rickard Bergström, som varit chefslobbyist i Bryssel för läkemedelsindustrin, sålde igår, 2022-02-21, i SVT Morgonstudion, mitt under milda omikron, med beröm, in spruta nummer tre.

Trots att virus, som regel, brukar muteras till allt mildare varianter, lyckades han framställa sig som orolig inför nästa kommande mutation, trots att vetenskapliga studier oftast säger något helt annat, som till exempel denna, som kom för omikron.

Grubaugh, N. D., Petrone, M. E., Holmes, E. C., (2020-02-18), We shouldn’t worry when a virus mutates during disease outbreaks.

”Mutation. The word naturally conjures fears of unexpected and freakish changes. Ill-informed discussions of mutations thrive during virus outbreaks, including the ongoing spread of SARS-CoV-2. In reality, mutations are a natural part of the virus life cycle and rarely impact outbreaks dramatically.”

Rickard Bergström uttrycker oro över att många bara tagit två doser.

De de till regimen lojala journalisterna, ställer som tur är, inga besvärliga frågor alls, om exempelvis vad statistiken i Danmark, gång på gång säger.  Det viktigaste är att alla ”vaccinerar” sig.

”Hur ska man få människor att fortsätta vaccinera sig nu när restriktionerna upphört?”

”Alltså jag är orolig över det här, det är ju nu bara 55% av dom som tatt två doser som tagit en tredje dos.” 

”Det krävs tre doser för att man ska kalla sig för fullvaccinerad”

Värt att notera, är hur försäljningsargumenten har förändrats. När preparaten introducerades, var det främsta argumentet att vara solidarisk och skydda de extra utsatta och att inte vara egoist.

Numera, när knappt ens den mest inbitne injektionsextremisten längre tror att injektionerna skyddar mot smitta – förutom Ulf Berg för Region Dalarna och ytterligare några, och restriktionerna dessutom tagits bort, gäller det att fokusera på annat.

Rickard Bergström nämner inledningsvis, ”skydda sig själv” och ”skydd mot svår sjukdom och död”. Numera går det tydligen alltså bra att använda egoistiska argument. 

Men, eftersom statistik från Danmark visat och kontinuerligt visar att även det försäljningsargumentet har fallerat, gäller det att finna andra starka argument, för att kunden skall fortsätta vara lojal mot läkemedelsindustrin.

Rickard Bergström lyfter sannolikt därför fram det, under omständigheterna, mest optimala argumentet, ”Resandet, dvs att många länder kommer sannolikt att kräva att du har tre doser i ditt vaccinpass, ditt covid-bevis, för att du ska kunna komma in och göra saker i dom här länderna.”

Läkemedelsbranschen kommer genom sina lobbyister, att göra allt de kan för att de här länderna, skall bli så många som möjligt och att det digitala passet, för närvarande det så kallade covid-beviset, skall bli permanent.

Som tidigare nämnts i en annan artikel, planerar EU genom detta att införa ett social-credit system, liknande det som finns i Kina. Däremot, till skillnad mot Kina – som i sammanhanget framstår som något slapphänt, kommer EU i sin ännu mer omfattande och integritetskränkande version, enligt EU-parlamentarikern Cristian Terhes, även att styra och kontrollera människors koldioxidförbrukning. Cristian Terhes har själv sagt att han mot sin vilja arbetar på det för EU, men ändå gör det, för att dels kunna stoppa det, men också för att kunna dokumentera vad som görs.

För den som inte vet, ingår Rickard Bergström i den grupp som tecknat avtal direkt med läkemedelsföretagen för hela EU.

Under intervjun, som framstår som ett betalt reklaminslag från läkemedelsbranschen, framgår det, med överrumplande övertydlighet, att Rickard Bergström troligen är en av Europas främsta säljare någonsin. 

SVT läser upp en fråga från tittaren Mona, som undrar, ”Om det inte är läge att börja skicka fler doser till Afrika osv nu när ingen vill vaccinera sig?” 

För att förekomma den självklara kommentaren, om det är självaste  Mona Sahlins som frågat – och slumpmässigt råkat bli utvald, så framgår detta ej under programmet. Det kan teoretiskt vara vilken Mona som helst på redaktionen eller i deras bekantskapskrets eller eventuellt någon utomstående.

Hursomhelst, Rickard Bergström svarar då, att Sverige – som en del av EU, har exporterat en dos för varje dos vi själva tagit, dvs 300 miljoner doser. 

Sverige har dessutom, enligt Rickard Bergström, donerat 10 miljoner doser till de här länderna.

Enligt en tidigare artikel från TT, som förmodligen publicerats i samtliga dagstidningar, 2022-01-27, har Sverige beställt ytterligare 75 miljoner doser.

”34 miljoner vaccindoser ska levereras till Sverige under 2022 och ännu fler är beställda.”

”Sverige har beställt 75 miljoner doser vaccin, varav 34 avses levereras under 2022, säger socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff.

Om inte Rickard Bergström får förstapris för läkemedelsbranschens bästa säljare någonsin i Europa, skriver jag gärna på ett antal protestlistor.

Källor:

https://www.svtplay.se/video/33981270/morgonstudion/morgonstudion-21-feb-06-00-3?position=6921&id=e7YxAvY

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7095397/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.