1 oktober 2023

POLITIKER ÄR EXPERTER PÅ ATT AVLEDA UPPMÄRKSAMHET FRÅN SIG SJÄLVA

Att många ledande politiker är narcissister, liksom andra ledare inom den privata sektorn, är vetenskapligt väl dokumenterat.

Braun, S., (2017-05-19), Leader Narcissism and Outcomes in Organizations: A Review at Multiple Levels of Analysis and Implications for Future Research. 

”Narcissists often pursue leadership and are selected for leadership positions by others. At the same time, they act in their own best interest, putting the needs and interests of others at risk.”

O’Reilly, C. A., Pfeffer, J., (April 2021), Personality and Individual Differences, Why are grandiose narcissists more effective at organizational politics? Means, motive, and opportunity.

”We report the results of three studies that show: (1) those higher in narcissism are more likely than those who are lower to see organizations in political terms (opportunity), (2) they are more willing to engage in organizational politics (motive), and (3) they are more skilled political actors (means).”

Leon F. Seltzer Ph.D. förklarar i en artikel varför fenomenet är så vanligt, ”Narcissism: Why It’s So Rampant in Politics”, Psychology Today.

”Consider that two of the things narcissists most desire are money (i.e., lots of money) and power (the more the better). And these two assets can be tightly interwoven. Consider also that many of the individuals entering the political arena have already made their fortune, or inherited it. So what typically drives them is a lust for power, prestige, status, and authority. These (let’s call them) ”objects of admiration” not only gratify their need for self-aggrandizement by feeding their oversized ego. They also provide them with compelling evidence to confirm their sense of superiority to others—probably their most coveted need of all.

Nu när det kommit fram, att snart sett varje land, fuskat med statistiken kring antalet covid-fall och andelen vaccinerade, är det viktigare än någonsin för involverade politiker att skifta fokus, bort från dem själva, så att de kan få behålla sin makt, sina pengar och förmåner.

Att fusket kom upp till ytan, beror mycket på media i Danmark, som till slut tog sitt uppdrag på allvar.

Där avslöjade de hur både statsministern och SSI – den danska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, ljugit under över ett års tid och kraftigt överdrivit siffrorna. Danskarna är inte som svenskarna. När de väl kommit på att en spade är en spade, då är och förblir spaden en spade.

På grund av detta, tillhör numera statistiken från Danmark, förmodligen det mest tillförlitliga i hela världen, även om den sannolikt fortfarande, till vissa delar, är överdriven.

Statistiken från SSI, har nu, gång på gång på gång, visat att det är de ”vaccinerade” – som både smittas oftare, och hamnar oftare på sjukhus.

Detta är naturligtvis oerhört jobbigt för alla narcissistiska politiker som känt till detta, men hela tiden hävdat motsatsen, eftersom de skulle kunna förlora sin position. Då gäller det att blixtsnabbt kunna avleda uppmärksamheten på något nytt och då underlättar det att vara narcissistisk politiker, eftersom de är patologiska lögnare, som Seltzer också skriver. 

”It’s no coincidence that pathological lying has traditionally been perceived as a narcissistic trait. Which is almost intuitive in terms of understanding the related narcissistic tendencies to be arrogant, grandiose, contemptuous of others, interpersonally exploitive, ruthlessly competitive, hypersensitive to criticism, preoccupied with appearances, and manipulative of others’ impressions of them. On the contrary, honesty or straightforwardness doesn’t characterize them. For to reveal what they’re really thinking and feeling—or the true motives driving their behavior—would be to render themselves more vulnerable to others’ judgment than their fragile (though artificially inflated) egos could bear.

En av de främsta lögnarna är Boris Johnson, som under pandemin, gjorde sig känd för att anordna fester på Downing Street, trots att det vanliga folket, blivit förbjudet. Eftersom han nu utreds för dessa av Scotland Yard, gäller det att göra allt för att ta i ordentligt, vilket han gör med råge, genom att säga att, ”Ryssland planerar det största kriget i Europa sedan 1945”, detta mot bakgrund att väst gjort absolut allt de kunnat för att skapa en allt mer eskalerande konflikt i Ukraina. 

Vem tänker då på Boris festande och det omfattande fusket med covid-statistik?

Justin Trudeaus påstående om att deltagarna i Freedom Convoy 2022 är nazister, samtidigt som Kanada skickat mängder med vapen till Ukraina under åratal, och gör allt för att underblåsa konflikten ännu mer, för att starta ett storkrig i Europa, är ett ytterligare exempel.

Eftersom nästan alla politiker bidragit till att tömma statskassorna under pandemin, är de naturligtvis mer än villiga att blåsa upp konflikten ytterligare, tills att den eskalerar i ett krig mellan Ryssland och Europas största armé.

Se även:

SVERIGES MEDIER GÖR SATIR PÅ SIG SJÄLVA – Om samtidsfilmen, ”Don’t look up!”

Källor:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC5437163/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886920307480

https://www.psychologytoday.com/us/blog/evolution-the-self/201112/narcissism-why-its-so-rampant-in-politics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.