3 oktober 2023

MILJARDREGN ÖVER SVERIGES KOMMUNER OCH REGIONER

Enligt en artikel i Dagens Samhälle, har både kommunerna och regionerna, gjort vinstrekord under 2021.

”SKR: Miljarder i plus för kommunerna – igen: ”Extrem upprevidering”

”Ekonomin har fått en överraskande skjuts under pandemin vilket betyder oväntat starka skatteintäkter för kommunsektorn. SKR ser nu att kommunernas och regionernas samlade resultat för 2021 blir historiskt stort”.

Eftersom kommunerna primärt lever på kommunalskatt och olika former av bidrag från staten – som också kommer från skattebetalarna, är det uppenbart att huvudorsaken är statens miljardregn över Sveriges kommuner och regioner – för att få så många som möjligt att injicera sig, liksom även olika former av företagsstöd kopplat till ”pandemin” – som även det kommer från skattebetalarna. 

Se till exempel:

Överenskommelse 8 december 2020 om genomförande av vaccinering mot covid-19 (PDF) Pdf, 746 kB

Omsättningsstöd

Korttidsarbete

Att detta kommer lagom till valet och att de verkliga orsakerna inte lyfts fram i några medier, är knappast någon slump.

Källor:

https://www.dagenssamhalle.se/offentlig-ekonomi/kommunal-ekonomi/skr-miljarder-i-plus-for-kommunerna-igen-extrem-upprevidering/

https://skr.se/skr/covid19ochcoronaviruset/halsoochsjukvard/vaccineringcovid19/overenskommelsevaccineringcovid19.36673.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.