8 december 2023

MORDERNA ETABLERAR SIG YTTERLIGARE I SVERIGE

Enligt en artikel i Dagens Industri, ser injektionsfabrikören Morderna fortsatt stor kommersiell potential med nya varianter, och kommer därför nu att etablera sig i Sverige med även en marknadsförings- och säljorganisation.

”Det amerikanska snabbväxande vaccinbolaget Moderna tror inte att omikron är det sista världen sett av coronavirusvarianter, och ska nu etablera sig i Sverige med en lokal marknadsförings- och säljorganisation.”

Det är inte särskilt överraskande att detta sker, eftersom Moderna haft intima förbindelser med Karolinska Institutet, redan sedan instiftandet år 2010, då en av medgrundarna råkar vara, professor Kenneth Chien på Karolinska Institutet. Moderna har också finansierat forskning på Karolinska.

Se även:

Moderna inleder samarbete med Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset om upptäckt av nya Messenger RNA Therapeutics™

”CAMBRIDGE, Massachusetts och STOCKHOLM, Sverige, 16 oktober 2014 /PRNewswire/ — Moderna Therapeutics annonserade idag ett strategiskt långsiktigt samarbete med Karolinska Institutet (KI) och Karolinska Universitetssjukhuset (KUH) när det gäller upptäckt och utveckling av innovativa läkemedel med hjälp av Modernas teknikplattform, Messenger RNA (mRNA) Therapeutics™. mRNA Therapeutics™ gör det möjligt att producera både intracellulära proteiner och utsöndrade proteiner inne i patientens celler. Detta innebär att Modernas plattform har potentialen att påskynda utvecklingen och tillverkningen av behandlingar för många sjukdomar för vilka det idag inte finns några tillgängliga läkemedelsalternativ.

”Det här projektet innebär ett viktigt steg framåt för den medicinska forskningen”, sa Professor Hans-Gustaf Ljunggren, dekanus för forskning vid Karolinska Institutet. ”Det kommer att hjälpa oss att nå vårt gemensamma mål att snabbt börja använda nya potentiella läkemedel i vårt kliniska arbete.”

Enligt avtalsvillkoren kommer Moderna att finansiera forskningsanslag för att ge forskare vid båda institutionerna möjlighet att genomföra förkliniska studier med nya mRNA Therapeutics™. När detta förkliniska arbete har genomförts med gott resultat kommer Moderna att utföra kliniska prövningar av potentiella nya läkemedel vid Karolinska Universitetssjukhuset.”

Moderna teams up with Karolinska to flesh out its mRNA promise

”Well-funded biotech Moderna Therapeutics has inked a long-term deal with Sweden’s Karolinska Institutet to spotlight new applications for the company’s messenger RNA technology. Under the agreement, Moderna will sponsor research grants to support Karolinska scientists with preclinical ideas for its mRNA platform, taking the best and brightest programs into the clinic on its own. Moderna’s flagship technology has the potential to spur the production of human proteins or antibodies within patient cells, effectively creating an in vivo factory for targeted therapies. And the Karolinska deal, the company’s first academic partnership, is an effort to expand its applications, CEO Stéphane Bancel said. Moderna, a 2013 Fierce 15 winner, has pulled in more than $300 million in venture and partnership cash since its 2012 foundation, teaming up with the likes of AstraZeneca ($AZN) and Alexion ($ALXN) along the way.”

Bill och Melinda Gates Foundation, som utgör WHO:s största privata bidragsgivare och tillhör topp 3 bland alla, inklusive länder som USA, har också finansierat Karolinska Institutet med enorma belopp. 

Bill Gates har för övrigt även gett bort drygt 3 miljarder kronor till medier i USA, för att få dessa att promota injektioner.

Bland Karolinska Institutets finansiärer finns även AstraZeneca och Wallenbergs stiftelser, liksom myndigheter i USA, inklusive DOD – Department of Defence och sådana som Anthony Fauci kontrollerar, som NIH.

Dessutom har svenska myndigheter, rent allmänt, också varit mycket välvilligt inställda till injektionerna. 

Sveriges vaccinsamordnare, Richard Bergström, som han har ett förflutet som chefslobbyist i Bryssel åt läkemedelsindustrin, ingår dessutom i den grupp som tecknat avtal direkt med läkemedelsföretagen för hela EU.

Samma fenomen gäller naturligtvis också media i Sverige, då i princip inga etablerade journalister, hittills, framfört någon som helst kritik, utan genomgående sett till att injektionsfabrikörerna kan spinna som välmående katter, genom att hela tiden klappa, gulla och gosa med dem, och inte ställa en enda ”besvärlig” fråga.

Strax före nyår hade Sveriges Radio som exempel en exklusiv intervju med Anthony Fauci – som alltså hade åkt hela vägen, ända till lilla Sverige. 

Vid denna tidpunkten hade boken, ”The Real Anthony Fauci”, som skrivits av Robert Kennedy Jr – brorson till president John F Kennedy, toppat bästsäljarlistor över hela världen under flera veckor. En av Sveriges få riktiga journalister, Per Shapiro, skrev följande:

”Anthony Fauci ska under aids-epidemin på 1980-talet ha saboterat effektiva, icke-patenterade behandlingar som kunde räddat många människoliv, och han ska ha gjort likaledes nu under coronapandemin – stoppat effektiva behandlingar för covid-19 samtidigt som han personligen kommer att tjäna pengar på försäljningen av Modernas covidvaccin.

Dessutom har Fauci för Pentagons räkning varit djupt insyltad i att skapa extremt farliga virusvarianter genom skattefinansierad gain-of-function-forskning vid kinesiska laboratorier. Boken väcker frågan om det inte är i ett av dessa labb som SARS-CoV-2 har modifierats fram.

Extremt grymma djurförsök och riskabla läkemedelsprövningar på barn i tredje världen ska också finnas på Faucis meritförteckning.

Kennedy Jr bestrider att Faucis karriärmässiga framgångar skulle komma sig av att han levererat goda resultat i sitt arbete. Som mångårig chef för Nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar ska Fauci ha misslyckats katastrofalt med det huvudsakliga uppdraget – att förstå orsakerna bakom den epidemiska ökningen av allergier och kroniska sjukdomar, samt att finna behandlingar.

Faucis framgångar beror enligt boken på att han varit en skicklig byråkrat åt den djupa staten, att han har korrumperat myndigheter och forskning på ett sätt som möjliggjort för Big Pharma att plundra den medicinska skattekistan.

Boken kartlägger den monstruösa korruption som kommit att genomsyra staten, medicinen, akademin, och framför allt medierna. Kennedy Jr ritar upp det komplexa nätverket av kopplingar mellan Bill Gates, Big Pharma och många av pandemins mest inflytelserika spelare – de som orkestrerat propagandan bakom injektioner, masker och nedstängningar och som sedan har håvat in fantasisummor.

Det är inte bara i USA boken är sprängstoff. Sverige och övriga länder har också sett denna typ av korruption öka under de senaste decennierna. På engelska finns en specifik term, regulatory capture, som innebär att de myndigheter som är satta att utöva tillsyn över specifika industrigrenar blir ”kapade” och i stället börjar fungera som samarbetspartner åt dessa industrier. Denna korruption blir sällan föremål för undersökande journalistik. När såg du senast en ordentlig granskning av Läkemedelsverket i mainstream-media?

Vaccinerna mot covid-19 har renderat rekordmånga biverkningsanmälningar och antalet dödsfall med misstänkt koppling till vaccinerna (i skrivande stund cirka 350) har väckt oro. I höstas hade SVT ett inslag med det betryggande budskapet att ”enligt Läkemedelsverkets granskning” har endast 2-3 dödsfall av alla som rapporterats in, någon koppling till vaccinerna.”

SR nämnde inte ens boken, utan gjorde istället ett hyllningsporträtt av Anthony Fauci, ”Jag var tvungen att säga emot president Trump för folkhälsans skull”.  

Källor:

https://www.di.se/nyheter/moderna-etablerar-sig-i-sverige-ser-stor-kommersiell-potential/

https://nyheter.ki.se/professor-kenneth-chien-om-moderna-och-covid-19-vaccinet

https://www.prnewswire.com/news-releases/moderna-inleder-samarbete-med-karolinska-institutet-och-karolinska-universitetssjukhuset-om-upptackt-av-nya-messenger-rna-therapeutics-279464402.html

https://www.fiercebiotech.com/partnering/moderna-teams-up-karolinska-to-flesh-out-its-mrna-promise

https://sverigesradio.se/avsnitt/dr-anthony-fauci-jag-var-tvungen-att-saga-mot-president-trump-for-folkhalsans-skull

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.