8 december 2023

TRUDEAU HAR INFÖRT UNDANTAGSLAGAR

Det är skrämmande att se hur långt vissa politiker är villiga att gå för att kunna upprätthålla sin makt, när folket som har valt dem, vill något helt annat, som att få tillbaka sin frihet – som borde vara en grundläggande rättighet för alla människor.

Premiärminister Justin Trudeau införde igår, 2022-02-14, undantagslagar – för första gången i Kanadas historia, för att kunna stoppa Freedom Convoy – som vill ha samma rättigheter som människor i Danmark och Sverige. Och varför är Sveriges och Danmarks regeringar, knäpptysta?

”The Canadian state broadcaster CBC called its invocation on Monday “unprecedented.” 

Its previous version, the War Measures Act of 1914, had been used three times previously – in response to the First World War, the Second World War, and the October Crisis of 1970, when French-speaking separatists in the province of Quebec abducted a member of parliament. The PM who invoked it at that point was Pierre Elliott Trudeau, the current PM’s father.”

Trudeau har sagt att inga militärer kommer att gå ut på gatorna. Men politiker brukar å andra sidan sällan stå fast vid vad de säger särskilt länge. Införandet av Emergencies Act, visar hur otroligt mycket makt och kontroll myndigheter idag har över människor. Gör du inte som vi säger, till exempel inte tar dina injektioner eller demonstrerar mot restriktionerna, tar vi dina pengar, inklusive kryptovalutor – som folk trodde var säkra.

”Trudeau himself pointed out that there will be no troops in the streets. However, the emergency powers vastly increase the power of the Royal Canadian Mounted Police (RCMP) to act against what the PM called “illegal” blockades and “occupations” in specifically designated locations. It also grants the government’s financial intelligence agency FinTrac additional authority over banking, online fundraising, and cryptocurrency transactions.” 

”The government is also empowered to commandeer the services of towing companies to remove the big rigs used by protesters.

The government has told banks to “review their relationships” with anyone involved with the protests and freeze their assets without a court order. FinTrac’s authority over cryptocurrency translations, crowdfunding platforms, and payment service providers has been expanded under laws against money-laundering and terrorist financing.”

Enligt Business Insider, jämför Chrystia Freeland, Kanadas vice premiärminister, demonstranterna med terrorister.

”At the press conference, Freeland also said that Canada would be expanding the scope of its anti-laundering and terrorist financing rules to cover cryptocurrencies and crowdfunding platforms.

Supporters of the protesting truckers have tried to fund the Freedom Convoy through bitcoin and crowdfunding sites such as GoFundMe, raising millions in the last few weeks. On February 5, GoFundMe blocked $10 million in donations to the truckers, prompting supporters to raise $900,000 in bitcoin, Insider’s Hamza Fareed Malik reported.

”The illegal blockades have highlighted the fact that crowdfunding platforms and some of the payment service providers they use are not fully captured under the Proceeds of Crime and Terrorist Financing Act,” Freeland added.

As of Monday, all crowdfunding platforms and their payment service providers have to register with Canada’s national financial intelligence agency and report large and suspicious transactions, she said.”

Än så länge verkar de flesta politiker behöva använda människor, som poliser av olika slag, som skulle kunna välja och i många länder även valt att avstå från att utföra handlingar mot folket. Den närstående dagen då AI kan styra drönare andra fordon, liksom diverse robotar från Boston Dynamics utrustade med olika vapen, är vi riktigt illa ute.

Källor:

https://www.rt.com/news/549374-canada-emergencies-act-details/

https://www.businessinsider.com/trudeau-canada-freeze-bank-accounts-freedom-convoy-truckers-2022-2?r=US&IR=T

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.