31 maj 2023

THE PENSION FUNDS WERE ALMOST EMPTY BEFORE COVID

The Italian pension authority, INPS, is proud to announce they saved €1,1 billion thanks to Covid deaths for those over 65 years.

”In 2020, INPS saved 1.1 billion in pension spending due to excess mortality due to Covid. This is what emerges from the ninth Report of Social Security Itineraries according to which there will be a lower expenditure of 11.9 billion until 2029.”

See also: The Coming Pension Crisis Is So Big That It’s A Problem For Everyone

Some might even say that covid came at a very convenient time.

Sources:

https://www.lastampa.it/politica/2022/02/15/news/pensioni_effetto_covid_l_inps_risparmia_1_1_miliardi-2855791/

https://www.forbes.com/sites/johnmauldin/2019/05/20/the-coming-pension-crisis-is-so-big-that-its-a-problem-for-everyone/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.