8 december 2023

IVERMEKTINSTUDIER – NEJ, ÖSTROGENSTUDIER – HURRA!

Det är intressant att se hur viss forskning direkt undertrycks och motarbetas, som till exempel Ivermektin mot covid-19. Det hade inte testats tillräckligt mycket, trots att miljarder doser har getts tropiska parasitsjukdomar. D-vitamin mot covid-19 var en konspirationsteori – tills det blev för många studier som bevisade att det fungerade. Östrogen mot covid-19, måste däremot direkt utforskas vidare och kliniska studier påbörjas, enligt en artikel från 2022-02-15 i Dagens Medicin:

”Det kvinnliga könshormonet östrogen kan ha en viss skyddande effekt mot att bli svårt sjuk och avlida i covid-19, enligt en ny studie vid Umeå universitet.

Upptäckten om den skyddande effekten kan vara en förklaring till varför män i högre grad avlider i covid-19, menar forskarna.

”Resultaten är så pass intressanta att det är motiverat att gå vidare med kliniska studier. Däremot är det absolut olämpligt att själv börja experimentera med tillskott eftersom östrogen också kan ge en rad mer eller mindre svåra biverkningar och bara ska tas i samråd med läkare”, säger Malin Sund, professor vid Umeå universitet och förstaförfattare till studien i ett pressmeddelande.”

Källor:

https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/kvinnligt-hormon-kan-skydda-mot-svar-covid/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.